duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Codrin Dacin Vlad, consilier USR PLUS: „Este strigător la Cer că Filarmonica este sabotată cu cinism și marginalizată sistematic”

  de - | 11 august 2022, 12:45 PM | Comunicate contra cost

  0

  Este de-a dreptul strigător la Cer ca, deși avem în Arad o clădire a Filarmonicii superbă, cu o sală cu acustică de invidiat, un liceu de muzică și, mai nou, o facultate de muzică, cu toate stea instituția reprezentativă pentru această minunată artă este sabotată cu un cinism politic de neimaginat și marginalizată sistematic.

  Codrin Dacin Vlad, consilier USR PLUS Arad, după ședința Consiliului Local Arad din 9 august 2022:

  „Prinsă între dorința Consiliului Local de a desfășura un concurs corect și echitabil pentru postul de manager, și dorința primarului de a controla cât mai multe instituții din subordine, Filarmonica din Arad a intrat marți, 9 august 2022, într-un impas.

  Consilierii locali s-au trezit pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din acea zi, la inițiativa primarului, cu regulamentul de concurs, caietul de sarcini a noului management și comisia de evaluare, fără a fi nimeni consultat, nici măcar Comisia de Cultură a Consiliului Local sau viceprimarul cu atribuții în domeniu. Singura instituție consultată a fost Centrul Municipal de Cultură a cărui unică legătură cu cultura este, după cum bine știm, doar denumirea sa, întrucât nu are nici un angajat din domeniul cultural și nici o calificare pe acest domeniu.

  Acest tip de atitudine a fost taxat drastic de Consiliul Local, toate cele trei proiecte fiind respinse cu unanimitate.

  Acum două luni, Consiliul Local, tot în unanimitate, a numit un manager interimar, care în această perioadă a dovedit că poate crea și păstra armonie și calitate în activitatea instituției. Filarmonica a fost singura instituție de cultură din Arad care a avut activitate pe parcursul verii, activitate la care au participat sute de arădeni, fie La băncuțe, fie în sala Filarmonicii.

  Cu toate acestea, din motive doar de primar știute, este și cea mai vitregită instituție de cultură din Arad. Este singura filarmonică din țară la care nu s-au făcut angajări de întregire a orchestrei și a corului academic deși din 2019 au plecat prin pensionare sau demisie 15 angajați și nu s-a mai făcut nici o angajare. Singura Filarmonică din țară fără buget aprobat pentru următoarea stagiune și pentru spectacolele de deschidere a stagiunii. Anul acesta se va întrerupe tradiția de 15 ani a Galei de Operă pentru că domnul primar s-a simțit la un moment dat ofensat, iar orgoliul personal este, bineînțeles, mai important decât nevoile arădenilor iubitori de cultură.

  Avem bani pentru studii de fezabilitate unul peste altul, bănci (de fapt, doar o bancă) inteligente, brad de plastic și angajări cu dedicație fără număr, dar n-avem bani pentru cei pe care se supără Primarul.

  Acesta este nivelul la care se administrează Aradul. Asta știe PNL despre administrație.

  Este strigător la Cer să avem în Arad o clădire și o sală amenajate superb, cu o acustică de invidiat, un liceu de muzică și, mai nou, o facultate de muzică, dar instituția reprezentativă pentru această minunată artă să fie sabotată cu cinism și marginalizată sistematic”.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.