sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Clinica Genesys vrea să se extindă. Primăria a făcut public proiectul

  de Raluca Medeleanu | 13 aprilie 2022, 2:57 PM | Administraţie | Topic special

  0

  Primăria Municipiului Arad a pus la transparență un proiect de hotărâre ce prevede Planul Urbanistic Zonal prin care clinica privată Genesys din Arad intenționează construirea unui corp nou de clinică, chiar în spatele clinicii existente, ca o prelungire pe strada Cornel Radu și o pasarelă de legătură cu corpul existant.

  Planul de a se extinde nu a fost exprimat doar anul acesta, Primăria chiar aprobând certificatul de urbanism, în data de 17 decembrie 2018, pentru beneficiarul SC Accipiens SRL. De asemenea, Comisia de Sistematizare a Circulației din cadrul Primăriei Arad și-a exprimat acordul pentru proiect, în data de 16 septembrie 2021.

  Conform legii, pentru întocmirea Planului Urbanistic Zonal au fost obținute și atașate și toate avizele necesare (Ministerul Mediului, furnizorul de gaz, de electricitate, Recons, CET Hidrocarburi, Gospodărirea Comunală etc.).

  Proiectantul PUZ-ului este firma arădeană Arhitectonic SRL, din document aflăm că noua clădire va avea un regim de înălțime subsol, parter plus trei etaje, urmând la parter să existe și un pavilion de tip cafenea, iar în exterior se vor asigura alei pietonale, locuri de parcare și spații verzi. „Deservirea rutieră a obiectivelor se va face în continuare de pe strada Cornel Radu, prin modificarea accesului carosabil existent, care să asigure și accesul vehiculelor de salvare”, costurile pentru aceste modificări urmând să fie suportate de beneficiar. Întregul proiect poate fi studiat AICI.

  După perioada de transparență decizională, timp în care cei interesați pot veni cu sugestii de modificare a proiectului la Registratura Primăriei, proiectul va fi supus votului consilierilor locali, într-o ședință viitoare, pentru a putea începe șantierul propriu-zis.

   

  puz extindere clinica genesys hartapuz extindere clinica genesys arad

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.