duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Secția de neonatologie a Med Life Genesys, închisă după ce două asistente și o infirmieră au fost testate pozitiv cu coronavirus. Ce măsuri s-au luat

  de Mihai Todoca | 7 aprilie 2020, 2:31 PM | Știri Arad | Topic special

  8

  Activitatea Secției de neonatologie din cadrul clinicii Medlife Gensys a fost suspendată. Motivul, ajuns deja laitmotiv, este testarea pozitivă a trei cadre medicale cu noul coronavirus. Este vorba de două asistente și o infirmieră care au prezentat simptome și care erau deja în izolare la domiciliu. Astfel, conform protocolului de la Ministerul Sănătății, s-a trecut la suspendarea activității secției pentru dezinfecție și testarea tuturor pacienților care se aflau la acel moment în secții. Întrucât sunt multe informații, sau mai bine zis zvonuri, am luat legătura cu reprezentanții clinicii care ne-au răspuns printr-o adresă oficială pe care o vom reda mai jos:

  „Pentru siguranta pacientilor si a intre gpersonalului medical din cadrul unitatii noastre, inca din prima zi de alerta cu privire la limitarea raspandirii virusului SARS-CoV-2, au fost luate masuri de protectie speciale urmand atat recomandarile OMS cat si cele ale autoritatii de sanatate publica. Astfel, la intrarea in unitate a fost amplasat un filtru pentru triajul tuturor pacientilor, acestia fiind echipati cu masca de protectie si manusi; atat in receptii, cat si in cadrul clinicii au fost suplimentate dispenserele cu solutii dezinfectante, s-a facut triajul riguros al intreg personalului medical si dotarea lui cu echipamente de protectie corespunzatoare, au fost amplasate sisteme UV pentru dezinfectia continua a aerului si suprafetelor.  Împreună cu medicul epidemiolog am recalibrat fluxurile interne, astfel încât gravidele, pacienții oncologici, pacienții cu diabet, pacienții cu boli cardiovasculare sau alte patologii sa nu se intersecteze cu pacienții care se confruntă cu afecțiuni respiratorii acute (simptomatologie similară celei înregistrate încazul COVID-19). Pentru pacientii spitalului a fost creat un circuit separat.

  La nivel de grup MedLife, in ultimele doua saptamani, a fost efectuat un amplu proces de testare preventiv, in cadrul caruia au fost testate peste 800 de cadre medicale. In urma procesului de testare, au fost confirmate pozitiv doua asistente medicale si o infirmiera din cadrul spitalului nostru. Persoanele confirmate pozitiv au fost imediat izolate, iar activitatea in cadrul spitalului a fost suspendata.  Dorim sa subliniem faptul ca niciunul din medicii nostri nu a fost confirmat pozitiv. In cursul zilei de ieri a fost facuta o noua testare intreg personalului medical cu rezultat negativ, pentru a-i tine sub monitorizare.

  La nivelul spitalului a fost demarat un proces amplu de dezinfectie si sterilizare, si sub supravegherea Directiei de Sanatate Publica locala facem toate demersurile pentru a ne relua activitatea in urmatoarele zile, cel mai probabil incepand de joi. Este foarte important ca viitoarele mame care ajung in maternitatea noastra sa se simta in siguranta. De aceea, aditional personalului medical care va fi testat periodic, vom testa si gravidele inainte de internare pentru a le proteja si a proteja in egala masura cadrelemedicale. Preocuparea noastra primordiala ramane grija pentru pacienti si grija pentru personalul medical.

  Este nevoie in aceste momente sa fim prezenti in unitatile medicale si sa venim in sprijinul pacientilor si ne dorim ca toti cei care ne trec pragul in aceasta perioada sa fie in siguranta si sa beneficieze, ca si pana acum, de cele mai sigure conditii de diagnostic si tratament. Multumim pe aceasta cale cadrelor medicale care ne sunt alaturi.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Mint cu nerușinare când spun ca “In cursul zilei de ieri a fost facuta o noua testare intreg personalului medical cu rezultat negativ, pentru a-i tine sub monitorizare”…nu au testat întreg personalul ci doar pe cei de la maternitate și exista persoane cu semne de boala care nu au fost testate.
   In plus, dacă 3 persoane au ieșit pozitive, toate persoanele care au venit in contact cu ele ar fi trebuit izolate, ceea ce nu s-a întâmplat.

   +8 voturi
   +1
   -1
  2. Eu am auzit de la un angajat ca efectiv nu se vrea sa se faca teste acolo, sa nu se afle numarul real de infectati!! Siti cum e, nu se fac teste nu sunt cazuri!! Asta stiu dintr-o sursa destul de sigura. Se intampla si acolo tipic ce s-a intamplat si altundeva in tara. Probabil conducerea nu vrea sa fie inchis Genesis deci incearca cu smecherii. Sa vedem cat o sa mearga!

   --3 voturi
   +1
   -1
   • Ai auzit „prost” iar sursa ta sigura este cam nesigura. Ieri am fost la acesta clinica , nu ne-a fost permis sa intram doar pacientul in cauza care a fost testat in urma cu 3 zile cat si ieri din nou ! Deci ma indoiesc ca nu o sa faca la cadrele medicale , la asistente in ideea in care clientii sunt testati si de 2 ori in interval de 3 zile dar trebuie sa fie cineva care sa denigreze o clinica care functioneaza conform unor proceduri normale. Da a fost inchis si nu s-au facut alte programari pana nu a fost testat si retestat tot persoanlul cat si toata clinica dezinfectata. Lucru normal dupa parerea mea ! Incepand de azi 09 Aprilie clinica si-a reluat activitatea !

    +8 voturi
    +1
    -1
  3. Ft adevărat, nu s-a inchis neonatologia, s-a inchis tot spitalul, nu e nevoie de speculatii pe tema aceasta. Dar subiectul e mai bomba daca il legi de copii, nou nascuti.
   Clinica are protocoale stricte, bine puse la punct, se protejeaza atat pacientul cat si personalul.
   Nu incercati senzationalul improscand cu noroi.
   Eu, o pacienta ft multumita.

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.