duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  S-a deschis circulația rutieră pe pasajul din Micălaca, după ce a stat în șantier 13 ani

  de Raluca Medeleanu | 21 decembrie 2023, 6:03 PM | Administraţie | Recomandările editorilor | Știri Arad

  3

  Astăzi, în urmă cu puțin timp, s-a dat drumul circulației la pasajul din Micălaca (trecerea peste calea ferată de pe strada Șiriei), după o lungă așteptare, pregătiri și lăsarea în șantier a zonei de aproape 13 ani.

  După o „epopee” cauzată de diferite blocaje, mai ales pe partea de exproprieri ale terenurilor, lucrările de la pasajul din Micălaca au fost reluate de la procentul de 36% din execuție, în septembrie 2022, de o altă firmă, SPIC SRL, care a subcontractat către BSC (Bazar Shop Construct).

  De atunci, s-a lucrat la foc continuu, iar de astăzi, 21 decembrie, pasajul este funcțional.

  S-a deschis circulația rutieră pe pasajul Micălaca, după șantier 13 ani (2)

  Totuși, nu este încă sigur dacă această inaugurare înseamnă și desființarea drumului alternativ, care asigură accesul către comuna Șiria, drumul județean și Valea Crișului, inclusiv către Valea Mureșului.

  Primăria Municipiului Arad încă negociază cu CFR, companie care în această lună a transmis în scris că nu este dispusă să păstreze acea barieră, din cauza prevederilor dintr-un anumit regulament ce vizează lucrări viitoare.

  Citește și: Trecerea peste calea ferată de pe strada Șiriei, victimă colaterală în răfuiala din (încă) alianța PNL-PSD

  „Lucrările pentru finalizarea pasajului vor continua în prima parte a anului viitor fără a afecta traficul. Menționăm faptul că pasajul are o lungime de 722 de metri, cu tot cu rampele de acces, și o lățime a părții carosabile de 7 metri”, precizează Primăria Municipiului Arad.

  De asemenea, DRDP Timișoara precizează că au fost executate lucrări de curățare și protejare a grinzilor existente pe șantier din contractul anterior, au fost montate grinzi noi, s-a lucrat la infrastructura pasajului și s-a executat suprastructura, s-au relocat rețele electrice de medie și înaltă tensiune și rețele de apă, s-a așternut asfalt pe rampe și pe pasaj, s-a amenajat trotuarul, s-a montat parapet și rosturile de dilatație, s-a montat semnalizarea rutieră verticală și s-au aplicat marcajele rutiere.

  Valoarea contractului este de 37.064.924,03 lei, inclusiv TVA.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nu știu cine a avut ideea deschiderii DISCRETE a acestui Pasaj („fără surle și trâmbițe”, sau soboruri întregi de preoți și politicieni), dar această decizie cred că a fost SINGURA (sau dintre puținele…) decizie DECENTĂ din istoria acestui Pasaj. 😉
   .
   Iar în final, totuși doresc să felicit și constructorul ACTUAL , care, cu câteva sincope, totuși a reușit să finalizeze într-un termen pertinent, dezastrul lăsat în urmă de „lălăiala” nesimțită a constructorilor anteriori, cât și a fostelor Administrații Locale și Naționale! ☺
   .
   Per ansamblu : 👍, păcat doar că Administrația locală nu a avut inteligența de a expropria o fâșie din pista celor de la Las Vegas, pt a „înțepa” coborârea de pe Viaduct, în actualul sens giratoriu de la Selgros și mărirea acestuia cu încă o bandă.
   Eu cred că era mult – mult mai eficient din punctul de vedere al fluidității circulației. 😣

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.