sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cine nu are voie să ia pastila anti-COVID de la Merck? Le este interzisă…

  de - | 27 noiembrie 2021, 1:45 PM | Internaţional | Sănătate

  0

  Agenţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) anunță un nou pas în fața pandemiei. Potrivit sursei citate, pastila anti-COVID-19 dezvoltată de grupul farmaceutic Merck este eficientă în tratarea persoanelor infectate cu noul coronavirus.

  Pe de altă parte, se recomandă totuşi ca aceste comprimate să nu fie administrate femeilor însărcinate, informează AFP. Trebuie menționat faptul că raportul preliminar a fost publicat cu doar câteva zile înainte de întrunirea unui comitet de experţi din cadrul FDA pe 30 noiembrie, când vor fi evaluate o serie de recomandări privind o posibilă aprobare de urgenţă a acestui medicament, comercializat sub numele de Molnupiravir.

  Astfel, în cazul în care va fi autorizat, medicamentul dezvoltat de Merck va reprezenta un avantaj major în lupta contra pandemiei, întrucât va facilita, cu uşurinţă, scăderea considerabilă a numărului de forme grave de COVID-19.

  Tot vineri, Grupul Merck a publicat rezultatele complete ale unui studiu clinic privind această pastilă. Conform datelor, medicamentul ar reduce cu 30%, adică cu mult sub procentul anunţat iniţial rata de spitalizare şi rata de deces în rândul pacienţilor din grupele de risc. Pe de altă parte, tratamentul trebuie administrat la puţin timp după infectare.

  Totodată, în raportul său de vineri, FDA consideră că Molnupiravir este eficient la pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 care prezintă un risc sporit de spitalizare. În ciuda acestui lucru însă, agenţia americană a propus comitetului său de experţi să nu recomande autorizarea Molnupiravir pentru femeilor însărcinate, considerând că „nu există niciun scenariu clinic în care beneficiile sunt mai mari decât riscurile” în cadrul acestei categorii de persoane.

  SURSA: capital.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.