duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cine ar putea fi prefectul udemerist al Aradului? Trei, Doamne, și doar unul!

  de Special Arad | 2 februarie 2021, 11:18 AM | Politikos

  1

  Așa cum am prevăzut încă săptămâna trecută, la vârf s-a ajuns la înțelegere: Aradul va avea prefect din partea UDMR, urmând ca subprefecții să fie dați de celelalte două partide din coaliție.

  Asta înseamnă aproape sigur că organizația politică a maghiarilor din România pierde postul de viceprimar, deținut în ultimii 20 de ani prin Levente Bognár, cel care, eventual, ar putea fi unul dintre candidații la postul de prefect. A mai fost subprefect între 1996-2000, însă sursele noastre spun că nu ar fi atât de interesat, lăsând locul unor tineri, mulțumindu-se cu o activitate din spate, având în vedere experiența sa aproape unică în politica locală arădeană.

  Cel de al doilea nume ar fi al celuilalt Levente, de asemenea fost subprefect, vorbim de Levente Horváth, actualmente în funcție de conducere la Curtea de Conturi din Arad. Sursele noastre susțin însă că Horváth nu este foarte tare interesat de o revenire în politică, urmând mai degrabă o carieră la instituția unde se află acum, în fond avansarea în ierarhia Curții de Conturi nu este cu nimic mai puțin avantajoasă. Poate, dimpotrivă.

  Rămâne să ne concentrăm așadar pe cel de al treilea nume, unul mai puțin cunoscut opiniei publice arădene, foarte cunoscut în schimb în lumea afacerilor. Este vorba de fostul președinte executiv al UDMR Arad de la începutul anilor 2000, juristul Csaba Tóth, fost director general Fornetti între 2013-2018.

  Din câte se pare, cel puțin la ora actuală, Csaba Tóth este în pole-position, dar decizia finală este în mâna conducerii județene, dar mai ales centrale ale UDMR.

  Zilele următoare vor fi decisive din câte ne spun sursele.

  Citește și: Gheorghe Stoian se întoarce, probabil, de unde a plecat… fiindcă liberalii au spus „Igen” unui prefect de la UDMR

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.