luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Încetinitorul de particule – Ce se vede și ce se aude: prefect ungur după 100 de ani?

  de E. Nola | 25 ianuarie 2021, 7:00 AM | Încetinitorul de particule | Topic special

  4

  Paulus Junior Almasy de Szadany

  Bine, nu ar trebui să fie asta o problemă, dar pentru unii este sau va fi dacă se va dovedi zvonul.

  Un zvon obscur apărut în timp ce Bibi dărâmă de-a valma bude și mahalale insalubre, iar liderul maxim e implicat în tratative și negocieri, mai ales acum când la Bruxelles suflă vântul de nu mai știi cum să pronunți: Brucsles sau Brusles. E vorba de lupta lui Rareș pentru șefie, plus niște ciurucuri privind posturile încă neîmpărțite din pradă. E vorba la Arad de cel de al doilea post de viceprimar și cel de prefect, mai ales acum când Domnul Stoian dă semne de slăbiciune evidente.

  141849292 165483368385482 8488415176414881455 n

  De postul Doamnei Pistru nu vorbim aici, asta este o treabă strict locală, calificarea ei pentru apă și canal este deja un loc comun în Arad.

  Cert este că s-a nimerit din nou un om la locul potrivit. Chiar dacă este de fapt o oamă.

  Omul încă numărul 1 în politica arădeană stă mai mult pe la Bucale, apare la tv pe acolo, încercând jocul la cacealma, un fel de uite prostul, nu e postul, aruncând în luptă vestita sa capacitate de a nu spune nimic concret și de a cădea în picioare chiar dacă stă pe loc.
  Nu ne ocupăm noi amu de șansele ca Rareș Bogdan, acest viclean copil de casă pe lângă Klaus cel vaccinat, să-l răstoarne pe Ludovic Orban, mult mai mult ne interesează zvonul că Aradul ar putea avea un prefect din partea UDMR. Mai ales dacă scapă viceprimăria din mână, un post pentru care se luptă și USR, dar la o adică ar putea ajunge până și la Cristi Galea de la defunctul PMP. Este drept, șansele sale sunt minime, omul a greșit de la început făcând față europarlamentarului în negocierile inițiale.

  142721167 249676839891561 9002661401131803806 n

  Zvonul, ca orice zvon, zice că, având în vedere alianța guvernamentală, nu se poate ca la Arad UDMR să nu aibă un post de vârf în administrație, cel de prefect ar fi chiar potrivit, având în vedere că nici nu trage, nici nu împinge, dar sună bine. Levente Bognár a mai fost vice la Prefectură, acum însă e vorba de altcineva, omul simbol al UDMR din Arad din ultimii ani gândindu-se mai nou la bătrânețile sale liniștite. Cel de al doilea consilier, e vorba de încă fragedul Mihály Szabó, trebuie să mai stea și să aștepte, astfel încât, dacă va fi să fie, va fi un nume nou, mai puțin cunoscut arădenilor, dar foarte implicat în afaceri și cu certe calități de administrator.
  Singura problemă e că nu dă bine ca după 100 de ani de prefectură să apară în post, tocmai la Arad, capitala Unirii un főispán, numele prefectului unguresc de dinainte de 1918. Chiar dacă omul vizat are toate calitățile necesare postului, fiind și relativ tânăr, având deci viitorul în față.

  141921144 4173644965998533 4240308069466598906 n

  Vom vedea ce se va întâmpla în viitorul apropiat, în fond problema cea mare în continuare este pandemia și vaccinul, lumea urmărind cu sufletul la gură ce se mai întâmplă în domeniu. Uite, de exemplu, Bill Gates s-a vaccinat și se simte bine, singurul vaccinat mai cunoscut care nu se simte bine fiind fostul Donald Trump, săracul de el, dar de el nu mai zic nimica, nici de bine, nici de rău, nu de alta, dar am scris joi un articol despre el după care a coborât cerul pe mine, am primit de să nu pot duce, mai ales din alea care mă făceau prost, idiot și vândut ocultei mondiale.

  Asta este, mai bine mă ocup eu în continuare de treburile noastre de la Arad, chiar dacă mă mai înjură câte unul, mai am și amici pe aici, îmi sar în ajutor. Uite de exemplu, Virgil – de Virgil Iuga, clăparul de la Carusel vorbesc, normal – m-a apărat pe FB, ceea ce, orice ați zice, nu e de ici-colo.

  virgil iuga

  Nemaivorbind de faptul că mă pot lua de oricine aici la Arad, nimeni nu-mi are treaba, eventual foaia la care scriu va fi tratată mai de la distanță așa, nu cu anunțuri din administrație, pentru aia sunt alții mai la locul lor și care știu cum trebuie să te comporți ca să ajungi în grații.

  Nu vorbesc desigur de grațiile Geaninei Pistru, cu ea e simplu, vrea un post, dă concurs și gata, nici ANAF-ul nici alții n-au treabă cu asta, în fond la apă-canal director a ajuns un domn despre care circulă tot felul de zvonuri răuvoitoare, atâta bai să fie, important este să ne vedem de treabă, fiecare să-și cunoască interesele și până unde se poate duce cu obrăznicia și cu gura mare.
  Pandemia se va termina și ea odată, vaccinul va salva lumea, Bibi va dărâma bude și mahalale de proastă faimă, iar Geanina Pistru se va asigura să avem mereu apă rece dacă ne apucă pandaliile. În rest nu contează, tencuiala cade în continuare, ceea ce e bine, măcar știm care vor fi viitoarele clădiri care se vor demola în orășelul – vedeți, Domnul Cionca, m-am cumințit, nu mai spun comună, vă rog eu, atrageți atenția și lui Andrei – dintre Timișoara și Oradea. Revenind la prefectul care poate fi un főispán în viitor, atâta bai să fie, se va lămuri și el până la urmă cum e cu politica și cu administrația, iar dacă nu se va, cu atât mai bine.

  Da, știm despre cine și ce vorbim, dar avem și noi onoarea noastră de jurnaliști independenți, vă lăsăm, de aia, să fierbeți în suc propriu.

  Nu de alta, dar deocamdată se negociază, iar asta înseamnă de fapt că va câștiga cine dă mai mult.
  Adică face ce i se spune…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Taxele percepute de Compania de Apă Arad de la cetățenii racordați la sistemul apă-canal sunt anormal de mari. Ce mă frapează cel mai mult este un criteriu absolut indecent: consumul de apă de pe contor x 2 (dublul fiind pentru canal). O fi legal și corect?

   +8 voturi
   +1
   -1
  2. Scopul ar fi salvarea orașului și după aceea, dezvoltarea sa. Ori, după cum arată personajele din Administrația Locală și Județeană, nu văd decât următoarea soluție: la CJ o echipă de unguri, la Primărie- primari și viceprimari aduși din Germania, la CLM- spanioli, manageri ai instituțiilor administrate de Primărie- olandezi, austrieci și câțiva belgieni. În rest, ‘ai noștri ca brazii’… Și toate astea pentru că ‘noi suntem români, noi suntem români, noi suntem aici pe veci stăpâni…’

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.