sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Chilia Părintelui Arsenie Boca – un loc aproape inaccesibil pentru credincioși

  de Special Arad | 14 martie 2015, 10:32 AM | Naţional

  0

  Chilia Părintelui Arsenie Boca a rămas ca o mărturie nestinsă a viețuirii sale din sihăstrie în Munții Sâmbetei, spre mângâierea tuturor celor care îi calcă pragul. Chilia părintelui se afla în munții Făgăraș,  aproape de Cabana Sâmbăta.

  Chilia părintelui a rămas până astăzi un loc de pelerinaj unde credincioșii se roagă, pun o floare sau aprind o lumânare.

  Chilia Părintelui Arsenie Boca este un loc aproape inaccesibil, săpat în jgheabul unor pereți prăpăstioși de stâncă, pe care părintele sculptase chipul Maicii Domnului, transformând sălbăticia munților în altar de rugăciune și meditație.

  interior chilie arsenie boca

  Părintele Arsenie Boca s-a născut în data de 29 septembrie 1910, la Vața de Sus, lângă Brad, județul Hunedoara.

  În 10 aprilie 1942, el a fost hirotonit preot. În anul 1943, la izvorul Văii Sâmbăta, lângă un povârniș aproape vertical, terasează stânca. În interiorul masivului, scobește o deschizătură pe care o lărgește in interior, cu intenția de a realiza o chilie în inima muntelui. În același an el a intrat în atenția Securității. A fost anchetat la Timișoara, apoi a făcut pușcărie, iar mai apoi a urmat o perioada de pribegie.

  La data de 28 noiembrie 1989, Părintele Arsenie Boca a murit, fiind înmormântat în cimitirul Mănăstirii Prislop, în ziua de 4 decembrie 1989.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.