marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cetățenii cer ajutorul… cetățenilor și proprietarului fostei Fabrici de zahăr! Focare de infecție, câini și gunoi peste tot!

  de Mihai Todoca | 13 februarie 2017, 10:35 AM | Știri Arad

  1

  Știri Arad. Imaginile cu focarele de infecție par să devină ceva natural în zonele limitrofe ale orașului, unde gunoiul este aruncat în neștire. Acestea dau naștere la focare de infecție și atrag câinii vagabonzi făcând zonele cu atât mai periculoase.

  Fosta Fabrică de Zahăr, situată pe strada Grigore Ureche, a fost cumpărată iar clădirile aparținătoare au început să fie demolate. Ca și o consecință a acestui lucru, locul a devenit un spațiu în care diverse persoane făcând abstracție de simțul civic folosesc acest spațiu pe post de ghenă personală. Locul a devenit un focar de infecție. Momentan nu putem vorbi de miros insuportabil deoarece temperatura este încă scăzută dar nu va fi același lucru când va veni vara. Mai mult decât atât, locul unde se aflau în trecut halele fabricii sunt în imediata apropiere a sălii de gimnastică CSM, iar câinii care dau târcoale acelei zone în căutare de mâncare, o fac cu atât mai periculoasă pentru copii.

  Reprezentanții societății Polaris, cea care se ocupă cu strângerea deșeurilor în municipiul Arad, susțin că nu pot face nimic: „Având în vedere că această zonă este una privată, noi nu putem face nimic. Ar fi o ilegalitate să facem curat acolo pentru că nu este spațiu public.”

  Am contactat și Primăria în legătură cu acest caz iar poziția lor a fost că trebuie luată legătura cu Poliția Locală deoarece ei reprezintă organul de ordine al municipalității. Am contactat Poliția Locală iar aceștia ne-au spus că această problemă se află deja în evidențele lor și că au cerut ajutorul celor de la cadastru pentru a afla proprietarul acelei zone și de a face demersurile legale care se impun.

  Astfel singura soluție pentru rezolvarea acestei situații ar trebui să vină din partea proprietarului acestui spațiu dar și din partea cetățenilor care au transformat acea zonă într-o ghenă de gunoi.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Dar instituția de Sănătate Publică ( http://www.dsparad.ro/ )… nu are de gând să se autosesizeze? Nu cumva este datoria lor să aplice Legislația în Vigoare?

   O amendează în piață pe „Nană Floare” că vinde cu mâinile crăpate de muncă, două legaturi de patrunjel. Dar de „șmecherii Aradului” nu au curaj să se ia? Lașii!
   Niște adevărați Corupți ce întrețin starea de corupție din România. Nu intră în restaurante, puncte de alimentație, chioșcuri, cofetării, patiserii, … fără să plece cu sarsanele pline.

   Pe ăștia îi Tolerează Strada!
   De ce?
   Că-s soții, tăticii, bunicii, amanții,… ce bagă în buzunar suta pentru Club la sfârșitul săptămânii, cumpără iPhonurile și plătesc abonamentele ce asigură accesul la FB?

   +7 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.