marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  CET Arad SA fuzionează cu CET Hidrocarburi. O inițiativă a primarului, în absența primarului

  de Raluca Medeleanu | 15 septembrie 2016, 4:42 PM | Administraţie

  1

  În cadrul ședinței extraordinare a CLM organizate astăzi, în Sala Ferdinand a Palatului Administrativ, a fost supus la vot proiectul de hotărâre ce vizează fuziunea dintre SC CET Arad SA și SC CET Hidrocarburi SA Arad.

  Proiectul a trecut de votul consilierilor municipali, însă nu înainte ca mai mulți dintre aceștia să-și exprime nemulțumirea în legătură cu absența primarului. Ținem să menționăm faptul că neprezentarea lui Gheorghe Falcă la ședințele care au proiecte extrem de importante pe ordinea de zi devine deja un soi de tradiție.

  Consilierul local municipal Adrian Todor a ținut să preia cuvântul, spunând că: „în 2008 și 2009, domnul primar a fost printre cei foarte efervescenți susținători ai despărțirii CET-urilor. Trebuie să spunem că în 2008, un proiect de hotărâre s-a făcut în care se spunea de o prefinanțare, cu 300.000 de euro plătiți din partea BERD-ului pentru un studiu de fezabilitate care avea la bază o firmă din Suedia, prin care să despărțim CET-urile. Domnul primar era mare susținător al acelui lucru, în acea vreme. În 2009, când s-au despărțit CET-urile, la momentul în care au fost create, erau cu zero datorii. Iată că ne aflăm la 7 ani diferență și CET Hidrocarburi a reușit în 7 ani să aibă 100 milioane RON datorie. În condițiile în care ni se spune că CET Hidrocarburi încasează bine de la arădeni, peste 90% din facturi. Arădenii sunt plătitori, dar există datorii de 100 de milioane. Cel mai mare dator la CET e CET Hidrocarburi. Și atunci eu întreb, de ce domnul primar nu este prezent aici să ne explice aceste lucruri?”.

  Viceprimarul Călin Bibarț a ținut să intervină, afirmând următoarele: „Pentru că s-a făcut recurs la istorie, dacă facem săpături după două mandate lungi vom ajunge la guvernarea PSD-ului și la, Dumnezeu să-l ierte, Dorel Popa, să vedem cum s-au preluat CET-urile și cine a acordat atunci să pună povară pe umerii arădenilor cu toate aceste lucruri, cheltuieli, bătând palma cu Adrian Năstase, fără să întrebe pe niciun arădean și pe niciun consilier. De asemenea, data viitoare vom căuta inclusiv voturi din 2009 pentru că s-ar putea să aveți niște surprize și atunci vor trebui adresate și niște scuze”.

  Proiectul de hotărâre ce prevede fuziunea acestor două companii a trecut de votul consilierilor cu 17 voturi pentru și 4 abțineri.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.