Certificatul Covid european este recunoscut în 33 țări în afara UE

  de Special Arad | 5 January 2022, 11:51 AM | Coronavirus | Internaţional | Naţional

  0

  Până în prezent, 33 țări (și teritorii) din afara UE au aderat la sistemul de certificate digitale ale UE privind COVID, se anunță pe pagina oficială Facebook a Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, RO Vaccinare.

  Este vorba de:

  – Albania
  – Andorra
  – Armenia
  – Cabo Verde
  – El Salvador
  – Insulele Feroe
  – Georgia
  – Israel
  – Islanda
  – Liban
  – Liechtenstein
  – Moldova
  – Monaco
  – Muntenegru
  – Maroc
  – Noua Zeelandă
  – Macedonia de Nord
  – Norvegia
  – Panama
  – San Marino
  – Serbia
  – Singapore
  – Elveția
  – Taiwan
  – Thailanda
  – Tunisia
  – Togo
  – Turcia
  – Ucraina
  – Emiratele Arabe Unite
  – Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord
  – Uruguay
  – Statul Cetății Vaticanului

  Certificatele COVID eliberate în aceste 33 țări (și teritorii) sunt acceptate în UE în aceleași condiții ca și certificatul digital al UE privind COVID. În mod similar, certificatul digital al UE privind COVID este acceptat de cele 33 țări.

  Certificatul se poate scana cu Aplicația Check DCC, realizată de STS, care poate fi descărcată gratuit din magazinul de aplicații Google Play și App Store pe un telefon mobil sau o tabletă cu sistem de operare Android sau IOS.

  Aplicația Check DCC este disponibilă și pe dispozitivele cu sisteme de operare IOS și în versiunea web.

  Condițiile de călătorie diferă de la o țară la alta. Mai multe informații se găsesc pe site-ul MAE.

  Certificatul digital după vaccinare se validează după 10 zile de la vaccinarea cu schemă completă. Toate informațiile despre certificatul digital UE se găsesc aici.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.