Cel mai vechi club de canotaj din România, Voința Arad, preluat de municipalitate. Se dorește reabilitatea clădirii simbol de pe malul drept al Mureșului

  de Dan Lazăr | 11 iunie 2021, 12:46 PM | Sport | Știri Arad

  1

  „Restaurăm clădirea celui mai vechi club de canotaj din România!” este anunțul făcut de primarul Călin Bibarț. Pentru aceasta însă Primăria Arad a trebuit mai întâi să parcurgă toți pașii necesari în vederea clarificării situației juridice a respectivului imobil. Astfel Clubul nautic Voința este preluat de municipalitate, care urmează să identifice resursele necesare pentru restaurarea clădirii și asigurarea condiților de reluare a activității sportive. „Restaurarea și redarea frumuseții de odinioară a acestui obiectiv definitoriu pentru istoria arădeană este prioritatea noastră. Actuala clădire a Clubului nautic <<Voința>> a fost inaugurată în 1927, înglobând clădirea veche din lemn, existentă încă de la înființare. Nu trebuie să uităm nici faptul că <<Societatea de Canotaj din Arad Mureș>>, înființată în 1890, era al nouălea club de acest fel din Ungaria de atunci, devenit în anul 1953 secţie de canotaj şi caiac-canoe a <<Clubului Voinţa>>. De altfel, prin această nouă secție se continua tradiția canotajului arădean, primul campionat naţional din România de canotaj organizându-se la Arad, în 1924”, a spus primarul Călin Bibarț.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.