Cei care pleacă în vacanță în țări cu risc epidemiologic nu mai primesc bani de la stat pentru concediu medical din carantină

  de - | 30 iunie 2021, 7:38 PM | Internaţional | Sănătate

  0

  Persoanele care aleg să plece în vacanță în țări cu risc ridicat și cunoscut de infectare cu virusul SARS COV 2 nu mai primesc bani de la stat pentru concediu medical pentru toată perioada carantinei de 14 zile.

  Vor primi doar valoarea a 5 zile de concediu medical.

  Statul vrea să descurajeze astfel românii să plece în vacanță în zone cu risc mare de infectare.

  Purtătorul  de cuvânt al Casei naționale de Asigurări de Sănătate, Mihaela Tănase explică:

  ”O persoană aflată în carantină beneficiază de concediu medical în perioada carantinei dar la întoarcerea în țară, în mod firesc, pentru a nu pune în pericol persoanele cu care venim în contact, trebuie să intrăm în concediu de carantină. Atunci, în aceste condiții, aceste persoane nu vor mai beneficia de îndemnizația din fondul CNAS pentru toată perioada de carantină de 14 zile ci doar pentru o perioadă de 5 zile. Ne referim doar la persoanele care se deplasează în interes personal”.

  Sursa: Europafm.ro

   

  Citește și: Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.