miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cehii spun că dezinfectanții Hexi Pharma erau ineficienți. Ancheta continuă

  de - | 13 decembrie 2016, 9:55 PM | Naţional

  0

  Rezultatele contra expertizei efectuate la un institut de renume din Cehia arată că produsele vândute de compania Hexi Pharma nu erau eficiente în limitele legale, iar astfel acuzațiile aduse de anchetatori în dosar se mențin, spun surse judiciare pentru Vocea.biz.

  Potrivit surselor citate rezultatele urmează să fie depuse în curând la dosarul cauzei iar ancheta va continua. Potrivit acelorași surse există o dependență între acuzații și rezultatul expertizei astfel că, odată obținut un răspuns clar, cercetările vor urma procedura legală.

  În vara acestui an procurorul general al României, Augustin Lazăr, anunța că o parte din testele dispuse la institute din țară relevau eficiența dezinfectanților.

  Testele realizate de Institutul Cantacuzino arătau că produsele ar fi fost diluate în limitele legale şi că acestea ar fi fost eficiente iar expertiza acestui institut a fost trimisă în Cehia pentru conformitate.

  Scandalul Hexi Pharma a izbucnit după ce jurnalistul Cătălin Tolontan a dezvăluit în Gazeta Sporturilor și pe site-ul tolo.ro că dezinfectanții furnizați de aceasta spitalelor au concentrații mai mici decât cele notate pe etichetă. Inevstigația jurnalistică avea la bază declarațiile și documentele date de foști angajați ai Hexi Pharma. Compania Hexi Pharma a fost pusă sub acuzare de procurorii Parchetului General pentru participație improprie la infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, în dosarul dezinfectanților diluați din spitale.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.