Dosarul Colectiv, Dosarul Hexi Pharma I, Dosarul Caracal, Dosarul lui Arafat și alte mari procese de corupție vor avea verdictul în 2022

  de - | 2 January 2022, 12:21 PM | Naţional | Topic special

  1

  Libertatea a alcătuit lista dosarelor cu procese de corupție ale căror verdicte vor fi date în cursul acestui an.

  Piedone şi ceilalţi inculpaţi din procesul Colectiv, dar şi un fost preşedinte al Camerei Deputaţilor aşteaptă hotărârile judecătorilor. Alte procese importante sunt aproape de final, iar pentru Sorin Oprescu, Dan Şova sau Elena Udrea, 2022 ar putea aduce verdictul final al instanţei.

  •  Dosarul Colectiv. Procesul s-a încheiat pe 21 decembrie 2021, odată cu dezbaterile finale care au fost relatate pe larg de Libertatea. La finalul acestor dezbateri, Curtea de Apel Bucureşti a stabilit data de 3 ianuarie 2022 ca prim termen de deliberare, redactare şi pronunţare a sentinţei definitive.

  •  Dosarul lui Valeriu Zgonea. Pe 14 ianuarie 2022, Curtea de Apel Bucureşti va pronunţa verdictul final în dosarul în care Valeriu Zgonea este judecat pentru trafic de influenţă. Pe fond, acesta a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare.

  •  Dosarul „senatorului păcănelelor”. Pe 9 februarie 2022, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va pronunţa verdictul în dosarul în care senatorul PNL Liviu Voiculescu este acuzat de constituire sau aderare la un grup infracțional organizat, de conflict de interese și de organizarea și desfășurarea de activități ilicite în domeniul jocurilor de noroc.

  •  Dosarul lui Raed Arafat. Pe 31 ianuarie 2022, Tribunalul Bucureşti va soluţiona cererea DNA de redeschidere a urmăririi penale în cazul secretarului de stat din MAI, Raed Arafat.

  •  Dosarul Hexi Pharma I. Pe 11 ianuarie 2022 e un nou termen în dosarul care, de un an, se află blocat la Curtea de Apel Bucureşti. În martie 2022 se fac cinci ani de când Parchetul General a trimis în judecată acest dosar.

  •  Dosarul lui Sorin Oprescu. Pe 7 ianuarie 2022, Sorin Oprescu, fost primar al Capitalei, va fi prezent din nou în sala unde, de doi ani şi jumătate, se judecă apelul în dosarul în care, pe fond, a fost condamnat la 5 ani şi 4 luni de închisoare.

  •  Dosarul CET Govora. Pe 25 ianuarie 2022, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, e primul termen în apel din dosarul în care fostul senator PSD Dan Şova a fost condamnat pe fond la 4 ani de închisoare, pentru trafic de influenţă.

  •  Dosarul finanțării campaniei electorale din 2009. Elena Udrea, fost ministru al dezvoltării regionale și turismului, şi Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, sunt aşteptate pe 20 ianuarie 2022 la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde se judecă al cincilea termen în apel.

  •  Dosarul Caracal. În 2022, Tribunalul Olt ar putea da un prim verdict în dosarul în care Gheorghe Dincă este acuzat de uciderea Alexandrei Măceşanu şi a Luizei Melencu.

  Citiți mai multe detalii despre aceste procese pe LIBERTATEA.RO!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.