joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ce frumi îi pă Ștrand!

  de Raluca Medeleanu | 29 aprilie 2022, 12:04 PM | Strada | Topic special

  3

  Titlul articolului, după cum probabil v-ați gândit deja, este greșit în toate privințele… atât din punct de vedere gramatical și ortografic, cât și din punct de vedere al afirmației în sine, căci dacă dăm o raită peste Mureș și privim intrarea de bun venit la Ștrandul Neptun, numai „frumi” nu putem spune că este!

  Auzim de ani de zile, iar anul acesta promisiunea a fost reiterată, de data aceasta de vicele Cheșa, că ștrandul va redobândi gloria sa de altădată… noi spunem că până la astfel de angajamente mărețe, să ne ocupăm măcar cu cele mărunte pe care am putea să le rezolvăm într-o clipită, dacă am avea câtuși de puțin interes în adevăratul sens al cuvântului, nu în spiritul tipic al demagogiei.

  Pe vremuri, ștrandul se deschidea oficial la data de 1 mai. Acum, după cum ne informează municipalitatea, vremea prea capricioasă a făcut ca o dată exactă pentru deschidere să nu fie încă stabilită, însă ne asigură că totul este pregătit încă de pe acum: „administratorul bazei de agrement a efectuat toate lucrările necesare astfel încât ștrandul să fie pregătit de deschidere: bazinele au fost refăcute, gazonul a fost supraînsămânțat și s-a efectuat curățenia generală”  – ne-a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad.

  Într-adevăr, partea care a rămas efectiv în administrarea Recons e îngrijită la ora actuală, însă partea care a fost încadrată acum câțiva ani în acte ca „parc” pentru a se putea renunța la tariful de intrare…. cam lasă de dorit, chiar dacă se văd mici intervenții.

  Cel mai deranjant lucru este însă, după cum spuneam încă de la începutul articolului, chiar intrarea la ștrand, acel perete cu potențial de picturi murale într-adevăr frumoase, dar care e folosit ca „pânză” pentru artiști complet neînțeleși chiar și de ei înșiși. Apoi liftul… acest subiect preferat al colegului nostru Miță, e și el în aceeași înțepeneală eternă, ba chiar baricadat, iar bannerul prin care oamenii sunt poftiți la ștrand arată efectiv execrabil!

  Cu așa „carte de vizită”, nu știm cine mai are curiozitatea să pătrundă în spațiul propriu-zis al ștrandului ca să descopere că, într-adevăr, acea parte, modestă cum e, arată totuși bine…

   

   

  Citește și: 

  •Banalul lift de la pasarela peste Mureș e pietroiul lui Sisif pentru o întreagă administrație locală – Special Arad 

  •Dimploma „I-au dat cu flit liftului” se acordă comisiei care a recepționat pasarela cu un lift nefuncțional – Special Arad 

  •Epilogul unei naivități. Cum am fost dus de nas de Primăria Arad ani la rândul – Special Arad 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Buna ziua,
   Am fost an trecut pe strand si ma duc si anul asta, dar asa cum prezentati si voi in cele 4 poze… in 3 din ele, aapectul urat se datoreaza huliganismului… mi-e greu sa cred ca cei de la strand au rupt ei acel ghiveci din ciment ! Sau au dat cu spray ca in celelalte 2 poze… cred ca si un semnal de alarma cu privire la acest lucru este binevenit si din partea voastra… pentru ca daca cineva iti zgaraie masina… nu cred ca iti place sa spuna dupa aia altul… mama ce “frumi” masina ai… aici e vorba de vandalism si huliganism si astea cam teebuie sa inceteze… ca altfel toate eforturile merg spre a repara ce altul strica din prostie… Si acest lucru se intampla la multe lucruri din Arad!!!

   +2 voturi
   +1
   -1
  2. Ceea ce se susține mai sus e parțial real.Dar unde e politia locala numeroasa ca frunza și iarba,unde sunt jandarmii cu patrulele lor,unde o politia statala,unde sunt camerele de supraveghere pentru identificarea răufăcătorilor ? Oare nu tine ăsta de administrație ? Cine sa ia masuri,sau ei sunt doar pe hârtie ? De aceea se spune ca administrația e incompetenta, ca nu poate lua masuri eficiente.De fapt,nici nu îi interesează, …

   +5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.