Ce amendă riscă cei care își fotografiază buletinul de vot

  de - | 5 June 2016, 11:05 AM | Administraţie

  1

  Persoanele care isi fotografiaza sau isi filmeaza prin orice mijloace buletinul de vot in timpul exercitarii dreptului electoral risca o amenda cuprinsa intre 600 si 1.000 de lei, a informat astazi purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, conform Agerpres.

  Aceeasi pedeapsa o risca si persoana care voteaza fara a avea acest drept, introduce in urna mai multe buletine de vot decat are dreptul, utilizeaza un act de identitate nul ori fals sau un buletin de vot fals ori voteaza de doua sau de mai multe ori, in timp ce refuzul de a se conforma dispozitiilor presedintelui biroului electoral al sectiei de votare cu privire la asigurarea ordinii in localul de vot si in afara acestuia, pana la o distanta de 500 metri, se pedepseste cu amenda de la 2.200 la 3.000 de lei.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.