Percheziții în Arad! Și-au întocmit dosare false pentru a primi pensia

  de Special Arad | 25 November 2022, 4:44 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  La data de 23 noiembrie, polițiștii S.I.C.E., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, au pus în executare 4 mandate de percheziție domiciliară, dintre care unul la o entitate publică, și 3 mandate de aducere, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și uz de fals.

  Din investigațiile efectuate a reieșit că, începând cu anul 2009, prin folosirea de înscrisuri false, mai multe persoane ar fost întocmit dosare de pensionare pentru limita de vârstă. În urma activităților desfășurate de polițiști, au fost ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie și sume de bani.

  La domiciliul uneia din persoanele cercetate, în localitatea Ghioroc, au fost găsite și ridicate în vederea continuării cercetărilor aproximativ 1.665 de litri de țuică și mai mult de 5.000 de litri de vin, urmând a se continua cercetările și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere în afara antrepozitului fiscal, de produse din alcool peste limita prevăzută de lege, conform art. 452 lit. H, din Legea 227/2015, privind codul fiscal.

  Cercetările continuă pentru stabilirea prejudiciului adus Casei Județene de Pensii și luarea măsurilor legale care se impun.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.