Câți ucraineni au intrat în România în decursul zilei de sâmbătă

  de Special Arad | 13 March 2022, 12:17 PM | Naţional

  0

  În data de 12 martie, în interval de 24 de ore, la nivel naţionalprin punctele de frontieră au intrat în România 75.902 de persoane, dintre care 16.676 cetăţeni ucraineni (în creștere cu 2 % faţă de ziua precedentă).

  Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în Romania 7.203 cetăţeni ucraineni (în  creștere cu 8,7%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 7.789 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 2,6 %).

  De la declanşarea acestei crize, până la data de 12 martie, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 397.542 cetăţeni ucraineni.

  În prezent, controlul de frontieră la intrarea în România  prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, arterele de control fiind acoperite cu poliţişti de frontieră români pana la capacitate maximă.

  Măsuri similare de întărirea controlului și supraveghere sporită au fost dispuse şi la frontiera terestră, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date și informații, precum și de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.