Casa de Asigurări de Sănătate Arad – sub spectrul controalelor de la Centru. Gheorghe Domșa – probleme?…

  de O. Peniță | 25 April 2014, 10:15 AM | Culise | Topic special

  2

  Surse din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Arad ne-au declarat, sub protecția anonimatului – explicabil deoarece se cunoaște regimul milităros, ca să nu spunem dictatorial, instituit de conducere –, că la sediul instituției arădene este anunțat un control al corpului de control al Casei Naționale de Sănătate. Aceleași surse afirmă că lucrurile nu sunt tocmai liniștite, mai ales că tematica acestor verificări este una extrem de serioasă și „cu cântec” pentru directorul Gheorghe Domșa.

  Astfel urmează ca inspectorii să verifice modul în care Casa de Asigurări de Sănătate Arad efectuează plățile către unitățile sanitare și, mai ales, verifică (având, probabil, în dosar depusă o reclamație) de ce directorul n-a fost de acord să plătească unele dintre serviciile medicale.

  Dar, hai să explicăm mai pe îndelete… Spitalele încheie, la început de an, contracte anuale cu Casa de Asigurări de Sănătate Arad pentru plata unui număr preconizat de acte medicale. Aproape întotdeauna spitalele depășesc acest număr de acte medicale și, ca urmare, solicită Casei plata acestora.

  Sursele noastre susțin că Domșa n-a acceptat aproape niciodată să plătească aceste depășiri de sume, motiv pentru care a fost reclamat, iar urmarea e acest control.

  Redacția Special Arad l-a contactat pe directorul Gheorghe Domșa care ne-a răspuns sec: „Nu. Nu este niciun control. Dar de unde știți?…”

  De unde știm?… Și mai știm și că foarte mulți dintre bani pe care-i are la dispoziție Casa de Asigurări de Sănătate Arad se duc spre unitățile sanitare private. Poate tocmai de aceea nu sunt bani pentru spitalele de stat…și, poate, tocmai de aceea Gheorghe Domșa va transpira când va trebui să dea răspunsuri.

  P.S. Am solicitat CNAS, prin e-mail, un răspuns oficial cu privire la control și la tematica acestuia. Îl vom publica imediat după ce ne va fi remis.

   

  sursa foto: arad online

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Sa solicitati CNAS daca CAS Arad a facut „toata viata” corect refuzand facturarea actelor m realizate peste contractat…sau mai exact refuzand primirea si inregistrarea acestor facturi…sau ce a facut cu fondul de rezerva acumulat prin refuzul primirii fact de la sp publice…sau cine si unde are actiuni, pe sub ce perdele…sau cine sunt „perdelele”…

   0 voturi
   +1
   -1
  2. Oare ce va face domnul doctor Preotescu acum daca vine controlul ?
   Cum va justifica banii primiti si mai ales cei pentru laborator? Din ce cauza nu sau incheiat contractele anului trecut doar dupa ce sa primit avizul pentru laboratorul lui din Aradul Nou. Ce va spune doamna Cosma Angele despre acest lucru?

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.