marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update 2VIDEO: Două stomatologe din Arad, prinse că au profesat fără autorizație și au decontat de la CAS servicii neprestate

  de Special Arad | 29 mai 2024, 12:06 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  perchezițiile domiciliare la cei doi stomatologi din Arad

  Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad informează că astăzi, 29 mai, în urma unor percheziții au fost depistate două stomatologe care au profesat fără autorizațiile necesare și care au decontat de la Casa de Asigurări de Sănătate Arad servicii medicale care nu ar fi fost prestate.

  „Organele de poliţie din cadrul I.P.J. Arad-Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza municipiul Arad, în cadrul unui dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, faptă prev. și ped. de art. 348 Cod pen., înșelăciune, faptă prev. și ped. de art. 244 alin. (1) și (2) Cod penal, fals intelectual, faptă prev. de art. 321 Cod penal şi uz de fals, faptă prev. de art. 323 Cod penal.

  În fapt, din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, în perioada 2019-2022, doi medici stomatologi din cadrul unei societăți comerciale cu sediul în municipiul Arad, jud. Arad, având ca obiect de activitate furnizarea de servicii stomatologice, şi-ar fi exercitat profesia fără a îndeplini toate condițiile privind autorizarea exercitării profesiei de medic stomatolog şi au indus în eroare Casa de Asigurări de Sănătate Arad prin aceea că au solicitat decontarea unor servicii medicale stomatologice cu privire la care există date că, în realitate, nu au fost prestate, în acest sens fiind întocmite și utilizate înscrisuri necorespunzătoare adevărului, cu scopul de a fi decontată contravaloarea serviciilor stomatologice fictive, cauzându-se astfel o pagubă în patrimoniul Casei de Asigurări de Sănătate Arad.

  Prejudiciul cauzat urmează a fi stabilit în cauză.

  Cu ocazia efectuării percheziţiei domiciliare au fost identificate şi ridicate, în condiţiile legii, mai multe bunuri şi înscrisuri despre care există suspiciunea că au legătură cu comiterea infracţiunilor pentru care se efectuează cercetări în cauză. Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, transmite Parchetul.

  Update

  Inspectoratul Județean de Poliție Arad a emis un comunicat de presă prin care aduce la cunoștință acțiunea, specificând în plus și suma estimată a prejudiciului.

  „Având în vedere concluziile cercetărilor, a fost dispusă efectuarea unei percheziții, la domiciliul și cabinetul medical al celor două femei, aflate în același imobil. În urma activităților, desfășurate în dimineața de 29 mai a.c., cu sprijinul polițiștilor criminaliști și luptătorilor S.A.S., au fost ridicate mai multe înscrisuri și bunuri cu valoare probatorie, în vederea administrării acestora.

  Prejudiciul estimat ca urmare a săvârșirii infracțiunilor este de aproximativ 110.000 de lei”, transmite IPJ Arad.

  Update 2

  Cine sunt cele două doctorițe acuzate de procurorii arădeni află aici: Cine sunt cele două doctorițe acuzate de procurorii arădeni că au decontat bani pentru servicii neprestate · Special Arad

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.