sâmbãtã, 13 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Protestul de la Casa de Asigurări de Sănătate, ziua a șaptea

  de Special Arad | 9 noiembrie 2023, 3:47 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  Angajații Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Arad au oprit lucrul și astăzi (joi, 9 noiembrie) și au continuat protestul început în urmă cu o săptămână, în curtea instituției. Timp de o oră cât a durat protestul, CJAS Arad a fost, practic, închisă. Este modalitatea aleasă, de altfel, de toți lucrătorii din sistemul asigurărilor de sănătate din țară de a-și arăta nemulțumirea față de faptul că au fost ignorați de guvernanți cu ocazia măririlor de salarii: pașnic, fără scandal, fără blocarea trotuarelor sau a traficului.

  Citiți aici: Angajații Casei de Asigurări de Sănătate continuă protestul

  Poate de aceea nici nu sunt băgați în seamă, deși, în afara problemei salariale, întregul sistem CNAS se confruntă cu o criză masivă de personal, fapt bine cunoscut de guvernanți.

  Noutatea de astăzi – protestul a început, la nivel național, în urmă cu șapte zile – este că s-au alăturat protestului și angajații Casei Naționale (CNAS) care, împreună cu reprezentanți ai majorității CJAS din țată au protestat, la București, în fața sediului CNAS.

  protestul2

  Protestul a fost și de această dată pașnic, cel puțin în Arad. Cel din Capitală a fost ceva mai vocal, unde protestatarii au cerut, cu voce tare, respect. Ca de obicei în astfel de situații în care protestatarii sunt pașnici, n-au primit ce au cerut: nici respect, nici atenție din partea cuiva din Guvern.

  Între timp, medicii de familie sunt tot mai agitați întrucât finanțarea întregii lor activități depinde de activitatea funcționarilor care acum cer și ei echitate salarială și respect.

  În cursul zilei de astăzi este așteptată o conferință de presă pe această temă a președintelui Blocului Național Sindical, Dumitru Costin, care, de altfel, a fost prezent la protestul desfășurat la București.

  Este de așteptat ca în următoarele zile protestul să se acutizeze întrucât vor fi sistate plățile pentru serviciile medicale decontate entităților care au contracte cu Casele de sănătate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.