Carina, la un pas de vindecare. A făcut față cu bine operației, dar banii pentru tratamentul de după au devenit o problemă

  În ianuarie 2021 povesteam despre Carina, un copil mic cu un trup fragil, dar care lupta pe atunci cu o boală care pentru prea mulți este incurabilă. La acea vreme o știam pe Carina deja de câteva luni, chiar dinainte să împlinească trei ani, atunci când am aflat și noi povestea ei. De la o viață simplă, frumoasă, la început de drum, Carina a trecut într-o fracțiune de secundă pe frontul inamic și a ajuns să se lupte pentru viața ei chiar dinainte să învețe să numere.

  Aflată într-o vacanță cu părinții ei, Carina a început să se simtă rău. Așa, în luna august a anului 2019, când micuța era la mare, în Eforie Nord, împreună cu familia ei, boala a început să dea primele semne că este acolo și a reușit să se facă remarcată imediat. În vacanță au apărut primele semne, micuța nu mai avea poftă de mâncare, a slăbit și abdomenul i-a crescut în volum, lucruri care i-au făcut pe părinți să-și pună niște semne de întrebare.

  După două săptămâni de investigații am fost trimiși de urgență la Timișoara. Aici Carina a fost reevaluată de la zero. În urma biopsiei am aflat exact despre ce boală este vorba: NEUROBLASTOM situat în burta acesteia. Eram deja stadiul IV, cu multiple metastaze, adică foarte grav! Am stat acolo, la Terapie Intensivă o săptămână, după care am fost mutați în Secția de Oncologie, la Louis Țurcanu, urmând multe cure de chimioterapie, mai exact 14 până în prezent”, povestea Roxana, mama Carinei, anul trecut.

  Lupta a început și, după multe serii de chimioterapie, stări de greață și dureri, Carina a fost operată. O operație costisitoare, dar care i-a schimbat viața. Micuța a făcut față cu bine și a deschis ochii la scurt timp după ce medicii și-au terminat treaba. Era bine, mult mai bine, dar slăbită. Cu toate acestea, analizele au arătat rezultatul, un rezultat pozitiv după luni de zile petrecute în Turcia la tratament.

  „Astăzi (nota red. 24 mai) am primit rezultatul examenului histopatologic (biopsia), în urma extirpării tumorii și rinichiului stâng. Am decis împreună cu Dr. Ibrahim Karnak să trimitem totul la laborator să vedem exact tipul celulelor rămase pentru că a fost o operație de 5 ore, o operație foarte complicată. Domnul Dr. a înlăturat aproape toată partea tumorală, dar au rămas rămășițe care trebuie tratate repede. Totuși, rezultatul este bun, a ieșit bine! Nu mă așteptăm să îmi spună că este bine, nu mai este cum a fost, mergem spre bine, recuperarea a fost grea și este pentru că luptăm în continuare. Abia acum începe sa-și revină cu alimentația, să mănânce iar, să se ridice singură”, spunea mama Carinei la două săptămâni de la operație.

  Și totuși… banii au devenit din nou o problemă. Se pare că acum, pe ultima sută de metri, familia Carinei nu mai are bani ca să plătească tratamentul. Este vorba de ultimele două ședințe de imunoterapie. Micuța mai are nevoie de 60.000 de euro, costurile fiind de 30.000 de euro pe ședință. Din fericire, trei din cinci ședințe au fost plătite, însă viața micuței poate fi din nou în pericol dacă este nevoită să întrerupă tratamentul.

  Chiar de aceea, pentru că au mare nevoie de bani, mama Carinei apelează din nou la ajutorul oamenilor. Astfel, cine dorește, poate dona pentru Carina printr-un simplu SMS care va costa doar 2 euro, însă va însemna mult mai mult pentru ele.

  PENTRU DONAȚII: trimiteți un SMS cu textul „CARINA” la numărul de telefon 8832 și donează doi euro. 

  Povestea Carinei: Carina, o fetiță de nici trei ani cu o boală cruntă! Micuța trebuie să ajungă la Viena pentru a avea o șansă la viață

  Carina, îngerașul care luptă ca să rămână pe Pământ. A ajuns în Turcia la tratament, dar „războiul” cu boala nu s-a sfârșit aici

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.