marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  „Capsula timpului” se întoarce pe Pământ cu mostre de pe asteroidul Bennu, la fel de vechi ca sistemul nostru solar

  de - | 11 mai 2021, 9:59 AM | Internaţional | Știință

  0

  (foto: NASA)

  Sonda Osiris-Rex, care a colectat mostre de rocă și praf de pe asteroidul Bennu, la fel de vechi precum sistemul nostru solar, și-a început călătoria spre Pământ. Sonda este programată să cadă în deșertul Utah în 24 septembrie 2023, relatează CNN, citat de Digi24.

  Misiunea istorică a NASA aduce înapoi pe Terra o adevărată „capsulă a timpului”. Sonda a colectat 60 de grame de materiale de pe asteroidul Bennu, cea mai mare cantitate de rocă și praf din spațiul cosmic după minisiunile Apollo pe Lună.

  Oamenii de știință cred că aceste mostre ar putea oferi indicii privind formarea sistemului nostru solar. Sonda Osiris-Rex a petrecut doi ani și jumătate studiind acest asteroid.

  Aflată în prezent la 468 de milioane de kilometri de Pământ, Osiris-Rex va înconjura Soarele de două ori și va parcurge 2,25 miliarde de kilometri în următorii doi ani și jumătate, astfel încât să poată ateriza în siguranță pe Pământ și să returneze eșantionul de material spațial/

  Sursa: digi24.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.