Când Tudor Gheorghe are smiley face, știi că-i musai să te modernizezi!





La-nceput a fost Cuvântul…Și a tot fost El, mii și mii de ani și lumea părea că se descurcă de minune folosindu-l. Toate bune și frumoase, până a apărut o chestie afurisită, numită „rețeaua de socializare”. De-atunci Cuvântul n-avea să mai fie la fel.
Mai întâi mIRC-ul, Yahoo Messenger-ul, Hi5-ul, sau MySpace-ul, ca mai apoi Twitter-ul sau Facebook-ul – fiecare, pe rând, a mai contribuit puțin la crearea celui mai mare inamic al Cuvântului – emoticonul.
Și ce revoluție au pornit, printr-o chestie micuță, grafică, care te scutește de pierderea prețioaselor minute din viață, pe care le-ai irosi scriind atâtea litere! Cuvinte întregi au dispărut, propoziții, fraze… Iar un text care cândva necesita o pagină de litere grupate, acum se reduce la un simplu rând de desene kitsch-oase, ultra colorate.
Era și de așteptat ca oamenii de cultură să reacționeze… Cei care țin la conservarea limbii literare, la respectarea gramaticii. Și s-au ținut pe poziții, luptând eroic împotriva „războiului emoticoanelor”.
Dar dacă până acum speram ca această „rezistență culturală” va reuși să țină piept cu stoicism invaziei multicolore și „multi-grafice”, acum corabia pare să înceapă, încet, încet, să se scufunde.
Dacă și afișul turneului lui Tudor Gheorghe (o figură emblematică pentru tradiția românească) are un smiley face [ 🙂 ] pe el, atunci e clar! Dex-ul să ridice un drapel alb și să introducă oficial cuvântul „emoticon” și, încetul, cu încetul, să ia la rând toate semnele din lista de chat – 🙂 , 😛 , 😀 , <3 , :/ , 😉 …
Comentariile portalului
L-ați auzit pe Simi Geo sau pe cineva din staful lui de campanie să protesteze sau sa ia poziție față de închiderea Astra vagoane marfă? Cam atât î (...)
In fine,se gaseste un politruc roman sa adopte,cel putin declarativ,masuri ce guvernul ungar le-a adoptat deja,cu un mediu succes,insa orientate spre o protectie sociala reala (...)
Vreau sa știu dacă sunt angajat