duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Performerii arădeni, premiați la CASP 2018, gala organizată de Asociația „Sf. Martin” | Foto

  de Raluca Medeleanu | 24 noiembrie 2018, 12:46 PM | Cultură | Educaţie | Știri Arad | Topic special

  0

  (foto: Tomck@t)

  Este pentru a treia oară când Asociația Sf. Martin organizează Gala CASP (Comunitatea Arădeană Sprijină Performanța), sub sloganul „A fi Cavaler nu mai este o noblețe de nume, ci de suflet”. Vineri seară, pe scena Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, au fost premiați cu diplome și premii arădenii cu rezultate și performanțe deosebite.

  „Succesul acestui demers este, în fapt, succesul întregii comunități arădene și reprezintă recunoașterea oficială de către statul francez, a Asociației Sfântul Martin, ca promotor și susținător în România a performanțelor tinerilor din învățământ, arte, cultură, sport și alte arii de manifestare”, spun organizatorii.

  Aradul se mândrește cu un număr impresioant de elevi performeri. Au fost premiați nici mai mult, nici mai puțin de 220 de elevi care au avut rezultate deosebite fie la olimpiade, fie la examene. De exemplu, elevul Dennis Rotariu de la Colegiul Național „Moise Nicoară”, specialist mondial la concursul „Microsoft Office Challange” (ce a avut loc în statul Florida, SUA) și Bogdan Ciacli, singurul elev din județ care anul acesta a obținut 10 pe linie la Bacalaureat (acesta din urmă nu a putut fi prezent, dar a transmis un mesaj de mulțumiri prin video de la Cambridge, unde învață la ora actuală). Aceștia sunt însă doar doi dintre numeroșii elevi premiați ieri seara, care au atins peformanțe remarcabile atât la nivel național, cât și la nivel mondial, în domenii precum judo, dans, limbi străine, istorie, geografie și câte și mai câte domenii! Toți elevii au fost premiați cu diplome, cărți și premii bănești de 400 lei.

  Un lucru deosebit în cadrul galei a fost faptul că organizatorii au dorit să premieze și un elev care nu este din județul nostru, dar care merită toată lauda pentru performanța sa. Este vorba de Ovidiu Neculai Avădanei din Iași, care a obținut punctajul maxim la competiția de matematică la nivelul întregii Europa de Sud-Est.

  Pe lângă elevii performeri, în cadrul galei au fost premiați și mai mulți arădeni cu care ne mândrim, dintre care amintim baschetbalista Monica Brosovszky (pentru performanțele sportive), doctorul Cătălin Hreniuc (pentru procedeu medical în premieră la Arad, tromboliza intravenoasă), Naomi Vesa (care a înființat o clinică medicală în Uganda, Africa), prof. univ. dr. Aurel Ardelean (pentru ridicarea calității învățământului arădean), conf. univ. dr. Adrian Nițu (autorul unei prezentări video despre rolul politic al Aradului în înfăptuirea Marii Uniri de la 1918, care a fost proiectat în cadrul galei).

  Evenimentul a avut parte și de momente artistice, dintre care amintim melodia „Noi suntem români” interpretată de elevul Eduard Motan de la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” Arad,  momentul muzical/dans oferit de Ballroom Dance, Sara Gheorghe (marimbă) și Filip Sebeșan (pian), o arie franțuzească interpretată de baritonul Dorin Mara, o improvizație teatrală oferită de tinerii de la Amifran, coordonați de „Papa Didi” (Florin Didilescu), street dance marca X-Style, gimnastică ritmică, dans contemporan și, nu în ultimul rând, un recital susținut de Alin Oprea, solistul trupei Talisman, care a dorit spre finalul evenimentului să țină un discurs profund despre starea în care se află România în Anul Centenar, accentuând nevoia de unitate a tuturor oamenilor din țară (indifierent de etnie, religie sau orientare politică), într-un moment în care, din păcate, părem mai dezbinați ca niciodată. Cu toate că discursul său ne-a lăsat oarecum întristați, acesta a încheiat scurta cuvântare într-un ton optimist, arătând că evenimente de acest fel, precum gala CASP (Comunitatea Arădeană Sprijină Performanța), aduc oamenii laolaltă, chiar dacă aceștia, în activitățile de zi cu zi, sunt diferiți sau aflați în competiție, dar sunt determinați să își unească forțele pentru o cauză comună, nobilă: să încurajeze copiii să continue „lupta” spre performanță.

  Gala „Comunitatea Arădeană Sprijină Performanța” – ediția a III-a s-a desfășurat sub înaltul patronaj al Ambasadei Franței în România, iar doamna ambasador Michèle Ramis a felicitat inițiativa arădenilor și a transmis gânduri bune prin intermediul unei înregistrări video. Tot prin intervenții video au transmis felicitări organizatorilor și tuturor premianților și artiștii Nicolae Furdui Iancu și Tudor Gheorghe, ambii precizând că și-ar fi dorit mult să onoreze invitația în persoană.

  Partenerii oficiali ai evenimentului, care au făcut posibilă acest eveniment, au fost următorii: ISJ Arad, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, Universitatea „Aurel Vlaicu”, Arad Plaza, Tarom, Auto Tehnic – reprezentanța Ford în Arad, D.R.W. Arad (Asociația Economică Germano-Română), Vatra Arădeană, UGIR, Academia Brosovszky, Club Lions, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad, IRIDIS, Rubio Pro Copilărie Pro Viață, ELLIS by Eli Lăslean, BizClub, Alber Holding, DJST Arad și Gabotti, dar și mulți alți sponsori locali.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.