marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Am găsit (și) sloganul comasat PSD-PNL: „FF înainte!!!”

  de Mihai Todoca | 22 martie 2024, 5:32 PM | Pamflet

  1

  După ce au masat și comasat alegerile, după ce au listat listele, după ce au propus propunerile de candidați care să candideze, după ce au declarat că au terminat de declarat, peneliștii și pesediștii au reușit să facă o „ciorbă rădăuțeană” din alegerile care bat la ușă. O ciorbă la care au adăugat ananas, iar pentru a defini absurdul, au înghețat-o și au aruncat-o pe grătar.

  Nu găsim o altă analogie care să definească acest fir ilogic al alegerilor comasate și nici nu mai continuăm, știm că PNL și PSD s-au luat de mânuță și vor porni împreună în campania electorală. Iar asta ne trimite cu gândul la partea ilară a campaniei: oare cu ce slogan vor ieși în față peneleii și pesedeii pentru a câștiga voturile cetățenilor.

  Rupeți lanțurile! Înainte!!!

  Ne-am adus aminte de una din campaniile lui Gheorghe Falcă care, aflat la într-un turneu prin țară, striga din toate puterile: „Rupeți lanțurile PSD-ului! Înaiiiiiinte!” , „Zi de zi, în competiție cu PSD-ul!” , „Ne bucurăm că am băgat PSD-ul sub 30%” și multe, multe alte „săgeți” aruncate către PSD.

  Este un lucru știut că liberalii și-au construit campaniile electorale pe mesaje anti-PSD, iar PSD-ul pe campanii anti-PNL, dar acum ne întrebăm, oarecum cu frică, oare ce fel de slogane electorale vor ieși din „laboratoarele politice”.

  Nu mai pot folosi „lanțurile” pentru că și le-au pus și peneliștii pe mâini, nu mai pot fi „zi de zi” în competiție cu ei pentru că trebuie să zâmbească frumos la poze împreună, nu se mai pot bucura că „bagă PSD-ul sub 30%” că asta ar însemna că se îngroapă și ei.

  Și atunci ce slogane ar ieși? Pentru că ne-am plictisit să tot citim despre impotența politică din zilele noastre, noi ne-am hotărât să fim potenți din punct de vedere al umorului și să concepem noi câteva slogane, lucrând cu „materialul clientului”.

  Ne uităm în trecut și combinăm din sloganele peneliste cu cele pesediste și …. vom vedea ce va ieși (cam cum au calculat și ei comasarea și listele comune).

  Îndrăznește să… înainte!!!

  Astfel, din „România înainte” și „Îndrăznește să crezi în România” putem avea „România în România” , „Îndrăznește să… înainte!!!” , „România! Înainte, să crezi în România…înainte” (cel mai complex, nota 9/10).

  Bine, din aceeași perioadă al lui 2016, pene-pese-liștii-diștii pot împrumuta și combina mesajele de la USR și Mișcarea Populară: „În sfârșit ai cu cine” și „Luptă pentru România”. De unde rezultă: „Sfârșit România” , „Luptă pentru cine” și complexul: „Luptă pentru România, în sfârșit ai cu cine” (sau viceversa, din nou 9/10).

  Nominalizăm acum sloganele de pe vremea când Iohannis se bătea cu Viorica Dăncilă la prezidențiale. Peneliștii au avut o idee și au aruncat-o în public: „Pentru O Românie Normală” (abreviat ar ieși cuvântul PORN). Pesediștii au dus mesajul liberalilor un pas mai aproape cu „Alături de fiecare român”. De asemenea, USR-PLUS plusa pe vremea aceea cu „Fericiți În România”. Aici e chiar simplu și nu acceptăm altă variantă de combinare a sloganelor: „Fericiți, în fiecare român. PORN” (notă prea mare, nu există cifre pe tastatură).

  Anul acesta peneliștii și-au cam păstrat „înclinarea” de la prezidențiale și au ales „Prin noi înșine”, în timp ce PSD a ales că… e bun și așa. La o analiză mai atentă a sloganului, ne dăm seama că aici e vorba de autosatisfacerea dorințelor politice.

  Finalul… comasat

  În încheiere, dorim să propunem ca sloganul de anul acesta să se facă sub semnul comerțului și să se adopte cel al supermarket-ului Lidl: „Meriți să fi surprins”, ca fiind cel principal, iar cel secundar să fie totuși ceva românesc: Uleiul Spornic – „Uneşte familia”, prezervativele Ego potent – “Pentru cei ce pot, dar vor mai mult!” , Romtelecom – “Să auzim de bine” , Bere Bucegi – Sa ne fie de bine!

  Notă: Ce înseamnă„ FF înainte!!!”? Nimic mai simplu: „Falcă Fifor înainte!!!”. Doar am comasat…

  Citește și: Gheorghe Falcă, eligibil pentru „europarlamentare”, își va face campanie electorală de mânuță cu „dușmanii” săi dintotdeauna: aleșii PSD. Și, cică, nu pentru „ciolan”…

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.