joi, 28 martie, 2024

Special Arad Logo

    Când „șocant” nu mai e destul de șocant – Presa de scandal trece pe un alt nivel: „Lungu de la Nehoiu a belit p***”

    de Tomck@t | 12 octombrie 2014, 2:06 PM | Monden | Topic special

    3

    Ziarul Atac de Buzău a considerat că e timpul să-și bage ceva în deontologia jurnalistică și în „artificiile” deja banale precum „senzațional!”, „incredibil!” sau „n-o să-ți vină să crezi!”. A trecut direct pe atac. Verbal, că doar sloganul lor e „Nu ne închide nimeni gura!”.

    Nu e o înjurătură, ce-i drept, cel puțin nu în contextul respectiv. Este, de fapt, un cuvânt foarte uzual în viața de zi cu zi (poate chiar cel mai uzual), dar pentru un titlu de articol de ziar e cam „ca la ușa cortului”, ca de „după blocurile gri”.

    02-titlu-ziar-465x390

    sursa imaginii: evz.ro

    AȘA NU – trebuie să punem ștampila, oricât de deschiși la minte am fi. Dar hai la vot, mai degrabă, apropo de ștampilă. Nu la prezidențiale ne referim acum, ci la sondajul de mai jos:

    Considerați că e OK să apară cuvinte vulgare în presă?

    PS: Pe site-ul ziarului, titlul a apărut, totuși, cu o steluță. În loc de „U”, nu din aia cu informații suplimentare.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Sondaj: Considerați că e OK să apară cuvinte vulgare în presă?

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Nu știu care e contextul cu acest Lungu dar se putea scrie – având aceeași valoare nonlingvistică – ”Lungu de la Nehoiu și-a lungit p… ; Lungu de la Nehoiu și-a scurtat p.. ” cu ocazia etc. etc. Poți să-ți lungești gâtul, p..a, nasul, lobii urechilor, etc sau să ți le scurtezi. Depinde, evident – de context. Limba română oferă imagini obscure mioriticului ”a beli” în contextul efectuării aceleiași operațiuni asupra celor beliți anterior de creier, nerămânându-le – per viață – decât neînsemnatul organ util la urinat, sex și gândit – iar când respectivii o scrântesc în viață ce ar mai putea beli decât ceea ce au mai evident de pedepsit. Vorba unuia de pe tarafului: p..ă ești / p..ă belești. De aici vorba, ”mă, p…ă!” Adică un fel de Lungu în formă porno. Deci – așa NU! Patru litere care au umplut, obosit și nenorocit mapamondul. Duritatea exprimării de presă nu ține de aia lu mă-ta, tat-tu, etc. – ci, deloc paradoxal – de cultura cu care știi să-ți distrugi adversarul în cuvinte puține, obișnuite dar încărcate cu TNT.

      +3 voturi
      +1
      -1
    2. Nu prea cred. Nu cred în cote ridicate de vânzare după această forțată vulgaritate care nu spune absolut nimic înafara faptului că din acel moment – publicația respectivă și-a demonstrat și dezvăluit limita și neputința forței cuvântului. Memorabil sau nu – au pierdut la cititori și încredere. Cred că adevăratele facultăți de jurnalism nu au nevoie de cursuri despre p..ă în context de presă ci de jurnaliști cu c.aie.

      +2 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    3 + 3 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.