joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Când ar trebui să înlocuiți sau să cumpărați un laptop nou?

  de Special Arad | 9 noiembrie 2021, 6:12 PM | Advertorial | IT

  0

  Nimic nu se compară cu momentul în care scoateți pentru prima dată acel nou laptop strălucitor din cutie. Totuși, în timp, experiența începe să se degradeze. La un moment dat, veți începe să vă întrebați: „Cât de des ar trebui să-mi înlocuiesc laptopul?”

  De la performanță redusă la putere scăzută a bateriei și calitate slabă a ecranului, un laptop nu pare să reziste niciodată atât de mult cât aveți nevoie.

  Spre deosebire de un computer desktop, unde durata de viață poate fi crescută semnificativ de către cunoștințele de tehnologie prin actualizări regulate, durata de viață a unui laptop de vânzare este limitată de design. Acesta este pur și simplu prețul pe care îl plătiți pentru portabilitate.

  În general, vă puteți aștepta să mențineți un laptop funcțional timp de trei ani, în medie. Modelele mai durabile, de ultimă generație, pot rezista până la cinci ani.

  În cele mai multe cazuri, aceasta este o limită destul de dificilă. Până când ajungeți la cinci ani, ritmul tehnologiei vă va asigura că nu mai rulați cele mai recente aplicații sau versiuni de Windows la viteze decente.

  Vă întrebați când să cumpărați un laptop de vânzare nou? Vă putem ajuta să descifrați semnele revelatoare ale unui laptop vechi și să identificați exact când este timpul să cumpărați un înlocuitor.

  Înainte de a ajunge la punctul în care un laptop nu mai pornește deloc, există câteva semne foarte clare că aparatul dvs. intră într-o spirală morții:

  •  Întârzieri și încetiniri frecvente

  •  Pornirea sistemului de operare durează mult mai mult decât înainte

  •  Transferurile de fișiere sunt mult mai lente decât atunci când laptopul era nou

  •  Pauze lungi la comutarea între file sau aplicații

  •  Apare frecvent ecranul albastru, atunci când laptopul rulează programe care, la un moment dat, funcționau cu ușurință

  •  Pixeli morți, perioade de ecran negru fără motiv sau pâlpâiri albe strălucitoare pe afișaj

  Există o modalitate sigură de a ști când aveți nevoie de un laptop de vânzare nou – atunci când nu îndepliniți cerințele minime de sistem pentru următoarea iterație Windows. Chiar dacă laptopul dvs. a supraviețuit câțiva ani de zile, acela este oficial momentul pentru o schimbare.

  Acum intervine pentru marea întrebare: ar trebui să-mi actualizez laptopul sau să iau unul nou?

  Pentru laptopuri, principalele componente de upgrade vor fi RAM și SSD, deoarece nu aveți prea multe șanse de a schimba procesorul sau placa de bază. În cele mai multe cazuri, raportul cost-eficiență este înclinat către simpla cumpărare a unui laptop de vânzare complet nou.

  Rețineți că, de obicei, bateria unui laptop nu va rezista la fel de mult ca celelalte componente. Până la sfârșitul a doi ani, bateria probabil nu va avea aceeași cantitate de încărcare, ca atunci când aparatul era proaspăt scos din cutie. Înlocuirea bateriei vă poate oferi impulsul de care aveți nevoie (și vă poate economisi mulți bani) dacă problema principală este că nu mai puteți utiliza laptopul departe de o priză de perete.

  Deși există câteva modalități de a crește durata de viață a laptopului dvs. – de la upgrade-uri ale memoriei RAM la efectuarea unei instalări de Windows – acestea sunt măsuri temporare. În cele din urmă, întotdeauna vine momentul în care este necesar să vă înlocuiți laptopul.

  Deci, când ar trebui să vă luați un laptop nou? Când observați o combinație regulată a problemelor menționate mai sus – până la punctul în care reducerile de viteză împiedică utilizarea obișnuită – este oficial momentul să începeți să căutați un nou laptop de vânzare.

  Pentru a vă asigura că nu aveți timpi morți, atunci când așteptați să vă fie livrat un laptop de vânzare, este o idee bună să fiți proactiv. Asigurați-vă că faceți în mod regulat backup pentru datele dvs. în Cloud sau pe un dispozitiv de stocare USB, astfel încât să nu pierdeți totul când laptopul moare.

  Ce să căutați când achiziționați un laptop de vânzare nou? Există un element major de reținut când faceți upgrade. Majoritatea laptopurilor noi omit complet unitatea optică, pentru a potrivi alte componente într-un profil mai subțire. Dacă încă folosiți discuri de instalare, asigurați-vă că le includeți.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.