sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  „Suntem profund dezamăgiți de reacția poliției, de fapt de lipsa ei, de atitudinea de neimplicare” – susține administratorul magazinului călcat de hoți în Vlaicu

  de Raluca Medeleanu | 23 august 2023, 10:31 AM | Știri Arad | Telefonul cititorului | Topic special

  7

  Doi hoți au fost surprinși ieri de camera video a unui magazin de electronice din Arad în timp ce au furat cel mai scump laptop care era pus spre vânzare. Având posibilitatea de a identifica foarte clar fizionomiile celor doi hoți, administratorul magazinului a mers îndată la o secție de Poliție din municipiu pentru a depune plângere.

  Atitudinea oamenilor legii i-a lăsat însă un gust amar, iar astăzi primim spre publicare, la rubrica Telefonul Cititorului, punctul său de vedere asupra conduitei agenților de poliție cu care a interacționat.

  În rândurile ce urmează, redăm în întregime punctul de vedere al administratorului magazinului care a fost prădat ieri de hoți, de pe Calea Aurel Vlaicu:

  „În lumina recentelor evenimente, dorim să aducem la cunoștința opiniei publice și a autorităților competente îngrijorarea noastră față de modalitatea în care a fost tratată plângerea penală depusă în legătură cu un furt grav a unui laptop in valoare de 8900 RON, ce a avut loc în incinta magazinului nostru din Arad, zona Vlaicu, în data de 22 august.

  Cu toate că am furnizat imagini clare cu fețele și tatuajele infractorilor implicați în acest incident, am fost dezamăgiți de reacția și abordarea poliției în acest caz. Deși am prins în flagrant delict acești indivizi, și am oferit informațiile necesare pentru a-i identifica, am fost martorii unei atitudini de neimplicare și lipsa de reacție din partea autorităților.

  Într-adevăr, am ridicat o serie de întrebări legate de timpul necesar pentru identificarea suspecților, la care unul dintre ofițerii de poliție a răspuns fără entuziasm și cu o lipsă de claritate, ridicând din umeri și spunând că nu au un termen. Acest lucru ne-a lăsat cu sentimentul că s-a acordat o importanță minimă acestei infracțiuni grave și prejudicioase.

  În plus, ne-am confruntat cu absența unor măsuri proactive din partea poliției. Cu toate că am oferit sprijin prin furnizarea înregistrărilor video și am furnizat informații cu privire la posibila „comandă” a laptopului, deoarece dintre cele 3 laptopuri din magazin, a mers fix spre acesta, acesta fiind unicul produs cel mai scump din magazinul nostru, nu am observat nicio inițiativă de a colecta dovezi suplimentare sau de a acționa pentru a preveni viitoare infracțiuni similare în zonă.

  Până în prezent nu au fost nici acum să colecteze amprente de la fața locului, ori să ceară probe video de la magazinele vecine pentru a determina ruta infractorilor, ori să trimită prin stații imagini și să patruleze în Arad în cazul în care îi văd pe stradă încercând să vândă laptopul.

  Această experiență a generat un sentiment de neajutorare în fața infracțiunilor și ne-a făcut să ne întrebăm dacă securitatea și integritatea bunurilor noastre sunt cu adevărat apărate de către autorități.

  Prin această declarație, solicităm publicului să fie conștient de provocările cu care ne confruntăm ca victimă a infracțiunii și a sistemului care nu pare să fie suficient de eficient pentru a ne proteja interesele. Îndemnăm autoritățile să acționeze cu promptitudine și responsabilitate în gestionarea acestor cazuri și să ofere victimelor suportul și siguranța pe care oamenii au dreptul să le aștepte.

  Ne exprimăm speranța că acest caz va atrage atenția asupra unor probleme existente în sistemul de justiție penală și că măsurile vor fi luate pentru a asigura că astfel de incidente nu rămân fără consecințe”.

  Același mesaj de „lemn” din partea IPJ Arad cu privire la hoți

  Am contactat purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, Claudia Iuga, pentru a-i solicita un punct de vedere cu privire la ceea ce ne-a transmis, spre știința opiniei publice, administratorul magazinului din care hoții au furat cel mai scump laptop.

  „În ziua de 22 August a.c., polițiștii Secției 1 Vlaicu au fost sesizați despre faptul că în aceeași zi, în jurul orei 14:30, dintr-o societate comercială de pe Calea Aurel Vlaicu, a fost sustras un laptop, în valoare de 8.900 de lei. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru furt, în vederea identificării persoanelor responsabile și tragerea la răspundere penală” – atât și nimic mai mult din partea IPJ Arad.

   

  • Citește și: (Video) Surprinși pe cameră asupra faptei! Doi hoți au furat un laptop de aproape 9000 lei dintr-un magazin din Arad · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Alea sunt tatuaje de recidiviști parnaiasi o simplă verificare a bazelor de date și ii identificau.
   Au ajuns localii fără pregătire specifică mai operativi decât politia națională în Arad.
   Și mai vroiau sa monteze 2 mii de camere video în oraș când cu imaginile în față nu sunt capabili de nimic.
   A fost și Predoiu să îi bată pe umăr nu s-a prins nimic de ei.
   Fă-te polițist! Este o piesă elocventă de la Paraziții.

   +36 voturi
   +1
   -1
  2. Secția de miliția din Vlaicu este fix degeaba.
   Iar cei care au reclamat la Special Arad faptul că nu au fost băgați în seamă sunt exact la fel. Dacă tot te duci să reclami în presă, fă-o cum trebuie. Nume, prenume…tot. Milițianul cutare arăta o durere in paișpe, de aceea am depus o plângere pe care milițianul cutare a înregistrat-o cu aceeași durere la doi metri.

   Până acum la momentul la care va comunicăm aceste „chestiuni” nime’ de la miliția Vlaicu nu s-a prezentat pentru…bla bla asta deși am sunat și am discutat cu alt agent care se numește etc.

   Așa nu ați făcut nimic. Sunteți la fel de degeaba ca și milițienii de acolo.

   +24 voturi
   +1
   -1
  3. Pagubitii sunt din categoria celor care vor justitie televizata. Cercetarile,presupunind ca se efectueaza,nu au loc cu consultarea pagubitilor,si nici detalii privind desfasurarea lor nu se pot da.Este o chestiune de timp si de sansa depistarea autorilor,insa o vigilenta mai mare a pegubitilor nu ar fi stricat,ca masura de prevedere.Prin urmare,rabdare si tutun si conlucrare onesta cu politistii,de pe pozitii de interes comun,si nu de fronda,aceasta nu duce la nmic….

   --9 voturi
   +1
   -1
  4. vreau să trăiesc într-o țară în care să nu domnească proștii
   Din păcate asistăm de o vreme la nașterea unei generații în fruntea poliției, cei care devin tot mai ”paraleli” cu rațiunea.
   Fără respect, înțelegere, consecvență, implicare, dăruire, dar cu nepăsare, critică, invidie, neimplicare.
   Azi, impostura în fruntea poliției a devenit automatism, inconștiență, fapt banal de viață. Bravii noștri impostori tind să fie competenți
   Cum poți să afli care este interlopul și cine este polițistul. Lângă polițist se află interlopul, stau pe terasă, la o bere

   +26 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.