miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Campioni pentru salvare! UTA a schimbat strategia în ceea ce privește transferurile de jucători, dar obiectivul rămâne salvarea de la retrogradare

  de Lucian Dănilă | 4 ianuarie 2021, 6:41 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  UTA a avut un final de an 2020 foarte greu. Înfrângerile pe linie în fața celor de la FCSB, Craiova, Sepsi și Astra au creat o stare de neîncredere mai ales la nivel de vestiar, dar totodată i-a făcut și pe cei din staff-ul tehnic să renunțe la anumiți jucători.

  Au plecat Octavian Ursu, Alexandru Ioniță, Vlad Morar și Călin Popescu, în timp ce Michovil Klapan și Marian Pleașcă au refuzat să își rezilieze contractele, dar nici nu mai intră în vederile antrenorului Gyuszi Balint. Au plecat șase, iar conducerea clubului intenționează să aducă alți cinci sau chiar șase jucători.

  Pregătirile au început pe 2 ianuarie. Niciodată UTA nu a mai reluat pregătirile în a doua zi din an, dar comprimarea programul impus de LPF a impus acest lucru. UTA joacă peste 11 zile cu Viitorul Constanța și Balint nu se gândește deloc că acest meci ar putea aduce cea de-a cincea înfrângere consecutivă pentru echipa pe care o antrenează.

  În vară, strategia clubului a fost de a aduce jucători care fie au evoluat la echipe care au jucat în play-off, fie erau în vederile unor echipe care au jucat în play-off. Astfel au ajuns la Arad Hora și Neluț Roșu, ambii de la Gaz Metan, dar și Alexandru Albu, jucător care era curtat insistent de FCSB. Tot atunci au fost aduși și jucători cu mare experiență, care în cariera lor au evoluat și în cupele europene, așa cum erau Erico da Silva, Alexandru Benga sau Vlad Morar.

  135268695 10160276033023942 633732607567243295 o

  Acum, strategia a fost oarecum schimbată. UTA a transferat până acum trei jucători, toți trei fiind campioni în țara în care au evoluat, Lituania sau Letonia. Liviu Antal a fost golgeter atât în România cât și în Lituania și vine la UTA după ce a câștigat titlul cu Zalgiris Vilnius. Împreună cu el a ajuns la Arad și Modestas Vorobjobas, un jucător care este titular al naționalei Lituaniei, și el tot de la Zalgiris. Din Letonia vine brazilianul Roger Junior, campion cu FC Riga. Cei trei trebuie integrați foarte rapid atât în angrenajul echipei cât și în ceea ce privește adaptarea în Arad. Chiar dacă campionatele Lituaniei sau ale Letoniei sunt considerate mai slabe decât cel al României, cu acești campioni probabil este foarte greu să te gândești la titlu în România, dar cu siguranță poți să te gândești la salvarea de la retrogradare.

  Transferurile, din informațiile noastre, nu se opresc aici. Conducerea clubului UTA intenționează și aducerea a doi jucători care să poată acoperi pozițiile de fundaș lateral dreapta sau fundaș lateral stânga. Deși până acum au fost aduși trei jucători cu profil ofensiv, este posibil ca în următoarele zile să mai apară un jucător care să poată aduce un plus în compartimentul de atac.

  Aflată pe locul 9 la finalul turului, nu departe de poziția 6 din clasament ocupată momentan de Chindia, Gyuszi Balint a afirmat după înfrângerea cu Astra, scor 0-6, că obiectivul rămâne salvarea de la retrogradare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.