Update Cadou pentru „Cue”! Pâncota e lider după victoria de la Sebiș!

  de Lucian Dănilă | 7 May 2014, 1:16 AM | Sport

  0

  Mare derby la Sebiș, acolo unde echipa gazdă, liderul Seriei a 5-a a ligii a treia, prima vizita coliderului Șoimii Pâncota. Peste o mie de spectatori, din Sebiș, din Pâncota, dar nu numai, au ales să/și petreacă timpul la un meci care promitea multe dar a arătat puține…

  Probabil nici nu mai conta calitatea jocului cât punctele care trebuiau adunate de una sau alta dintre combatante. Este evident că miza și-a pus amprenta pe acest derby, unul văzut de mulți drept capital în alegerea echipei din județul nostru care să ducă lupta pentru promovare până la capăt cu cei de la Cugir. A rezultat, așa cum ne-am cam obișnuit în această primăvară, un joc echilibrat, o luptă surdă între cele două careuri, joc cu adevărat bărbătesc, foarte tacticizat, dar foarte puțin pigmentat cu tehnicitate sau ocazii de gol.

  Prima mare ocazie a aparținut gazdelor, dar golgeterul Blănaru nu a reușit să-l învingă pe Irimia deși se afla față în față cu el. În replică, elevii lui Cuedan – care tocmai și-a serbat ziua de naștere – au răspuns prin Bulzan, dar lovitura de cap a acestuia l-a făcut remarcat pe Șoltez. Cam atât cu ocaziile în prima parte. Am mai remarcat doar înlocuirea lui Dobriceanu, care a acuzat dureri de cap, cu Beuran. A fost o schimbare care și-a pus amprenta pe joc pentru că noul intrat nu a reușit să adune decât 20 de minute pe teren! De ce? Pentru că a evoluat execrabil, părând efectiv pierdut printre ceilalți 21 de jucători de pe gazon!

  A doua parte a început tot sub semnul echilibrului. Părea un meci care se îndreaptă spre acel 0-0 care ar fi ajutat Cugirul, dar, a venit minutul 49… Cum jocul greșeala așteaptă, iar acest lucru face parte din folozofia antrenorului Cuedan, cei care au greșit primii au fost chiar jucătorii gazdă. Irimia a degajat lung, mingea a ajuns la sebișanul Neacșu, acesta a trimis spre propriul portar care chiar a strigat obișnuitul „eu!”, fundașii centrali s-au oprit, nu și Dubeștean, iar mijlocașul „șoimilor” a trimis pe lângă Șoltez în poarta goală: 0-1!

  Gazdele au acuzat câteva minute șocul golului primit și nu au reușit să se apropie de poarta lui Irimia. Stupar a mutat cu Galea în locul lui Beuran, iar acesta a avut cea mai mare ocazie a Naționalului, dar șutul său la colțul lung a trecut la o palmă de bara porții pâncotanilor. Echipa din Sebiș avea să marcheze în minutul 70, după o acțiune pornită de la Coțan, continuată de Bozian și Digbeu și finalizată de Blănaru, care l-a învins pe Irimia cu un șut sub bară din careul mic, dar „centralul” Florin Mazilu dictase deja offside!

  După zece minute, la o nouă fază care nu anunța nimic, Maghici a centrat în careu, Alin Mihai a fost ușor împins de Mânecan, destul ca Mazilu să dicteze penalty. A executat Lung, Șoltez a respins în față, iar Alin Mihai, pe fază, a trimis pe lângă portar în plasă într-un careul populat – prea târziu – de visătorii fundași ai grupării gazdă: 0-2!

  De ziua lui, cu cadoul deja în buzunar, „Cue” a fost generos cu „Bebe” Mitu și i-a oferit acestuia câteva minute din derby, fostul jucător al lui Panathinaikos luându-i locul lui Bulzan. Imediat după schimbare, Șoimii au rămas în inferioritate numerică după ce Issa a primit al doilea avertisment pentru un fault la Morariu. Ardeoarea cu care au evoluat Vițu, Lengyel, Lung și Adi Rusu a făcut ca elevii lui Stupar să nu mai găsească până la final calea spre poarta lui Irimia și Pâncota devine noul lider al Seriei a 5-a din eșalonul al treilea cu șase etape înainte de final!

  Au învins două lidere în cinci zile!

  Pâncota a arătat în cinci zile că își merită poziția din clasament. Echipa lui Cuedan și a lui Pavel Piroș a învins etapa trecută liderul Metalurgistul Cugir, iar acum pe liderul Național Sebiș. Cum Cugirul a trecut cu scorul de 4-2 de CS Ineu, situația în clasament s-a schimbat din nou, Național Sebiș ajungând de pe prima poziție direct pe a 3-a! „Recunosc că sunt fericit. În sfârșit mă uit în jos la colegele noastre de serie…”, s-a rezumat să spună Pavel Piroș.

  Stupar: „Jocul s-a rupt la greșeala de la primul gol”

  Dan Stupar, antrenorul gazdelor, crede că echilibrul s-a rupt la faza primului gol. „A fost o greșeală mare și ne-a costat. Cred că acolo s-a rupt echilibrul. După acel gol am încercat să revenim, dar cu excepția ocaziei lui Galea nu am reușit să punem mare presiune pe echipa adversă. Apoi am mai primit un gol după alte greșeli ale noastre. Vom lupta până la capăt”, spune tehnicianul Sebișului.

  Ionuț Popa a părăsit banca

  Directorul tehnic al echipei din Sebiș, Ionuț Popa, nu și-a prea găsit locul în timpul meciului. În prima repriză a luat loc în tribună, ca la pauză să coboare pe banca de rezerve a gazdelor. El nu a mai rezistat în monmentul în care Alin Mihai a marcat pentru 2-0 și a plecat de pe bancă, câțiva dintre cei prezenți spunând că a plecat efectiv acasă fără să mai aștepte fluierul final!

  Sebiș – Pâncota 0-2 (0-0)

  Dubeștean 49, Alin Mihai 81

  Sebiș: Soltesz – Mânecan, Morariu, Albert, Neacșu – Coțan, Dobricean (36 Beuran, 56 Galea), Digbeu (73 Răducă) – Bozian, Blănaru – Mândrușcă. Antrenor: Dan Stupar.

  Pâncota: Irimia – Ad. Rusu, Lung, Lengyel, Vițu – Dubeștean (75 Hosu), Issa – Maghici (90 Stanciu), Suciu (67 Iovan), Bulzan (84 Mitu) – Alin Mihai. Antrenor: Dan Cuedan.

  Arbitri: Florin Mazilu (Satu Mare) – Marius Pavăl (Simeria) – Cosmin Danciu (Deva).

  Observatori: Vasile Balaș (Reșița), Florin Pop (Cluj Napoca).

  Liga III – Seria 5 – Play-off – Etapa 4

  Baia Mare – Oșorhei       1-1

  Cugir – Ineu                       4-2

  Sebiș – Pîncota                 0-2

  Clasament

  1 Șoimii Pîncota             14        8          3          3          18-11   27

  2 Metalurgistul Cugir    14        8          2          4          28-16   26

  3 Național Sebiș             14        6          6          2          15-8     24

  4 CS Oșorhei                   14        3          4          7          12-20   13

  5 CS Ineu                         14        3          3          8          11-17   12

  6 FCM Baia Mare           14        2          6          6          11-20   12

  Etapa viitoare (vineri, ora 18,00): Pîncota – Baia Mare, Ineu – Sebiș, Oșorhei – Cugir

  FOTO: Lucian Dănilă

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.