miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Bombe, proiectile și grenade antitanc, explodate în poligon la Tauț

  de Special Arad | 16 iunie 2023, 2:04 PM | Știri Arad

  0

  Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Vasile Goldiș” al judeţului Arad, sub coordonarea ofițerului specialist pirotehnician din cadrul ISU Timiș, au desfășurat, joi, 15 iunie, în Poligonul MApN din Tauț o acțiune de distrugere prin explozie controlată a muniţiilor neexplodate, identificate şi ridicate de echipajul pirotehnic în perioada iunie 2022 – mai 2023.

  În această perioadă, pompierii militari pirotehnişti au desfăşurat pe raza întregului judeţ operațiuni de asanare de muniţie rămasă neexplodată din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ridicând şi depozitând în condiţii de siguranţă: 3 grenade de mână, 5 bombe aruncător, 6 proiectile și 2 grenade antitanc.

  Operaţiunea de distrugere a celor 16 elemente de muniţie a fost finalizată cu succes în jurul orei 15:00.

  Dat fiind faptul că multe dintre munițiile rămase neexplodate din timpul celor două conflagrații mondiale sunt descoperite de către populație în timpul efectuării unor lucrări de construcții sau a unor lucrări agricole și având în vedere pericolul la care sunt expuşi cetăţenii care le descoperă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad reamintește măsurile ce trebuie respectate în astfel de situaţii:

  • să apeleze de urgenţă numărul unic 112, semnalând descoperirea de muniţii neexplodate, fără a le atinge ori a schimba poziţia acestora;

  • să respecte regulile şi măsurile stabilite pentru zonele cu risc la descoperirea de muniţii neexplodate;

  • să asigure securitatea locului respectiv până la sosirea personalului specializat al inspectoratelor pentru situaţii de urgență.

  În zona în care sunt descoperite elemente de muniţie se interzice:

  • accesul persoanelor şi animalelor;

  • executarea de săpături manuale sau cu mijloace mecanice de către persoane neautorizate;

  • aprinderea focului deschis;

  • executarea unor lucrări de îmbunătăţiri funciare;

  • circulaţia vehiculelor.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.