joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „Bombă” în dosarul Palcu: vinovăția nu este judecată în ziare, iar martorii denunțători sunt doar simpli martori, nu și denunțători

  de Ioana Costaș | 11 aprilie 2023, 7:39 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  4

  Bombă… la figurat bineînțeles, pentru că, de fapt, nu e nimic ieșit din comun. Decât poate o anumită nebunie sau… inconștiență. Astfel, vă putem spune că omul de afaceri Ovidiu Palcu, împreună cu Alexandru Dănuț Ene, administratorul în acte al firmei Nolio Restaurant, cercetați pentru evaziune fiscală, executare de activități miniere fără permis sau licență de concesiune, executare de lucrări pe ape sau care au legătură cu apele fără avizul de gospodărire, încălcarea obligaţiilor de desfiinţare a lucrărilor şi aducerea terenului la starea iniţială au două obligații pe perioada controlului judiciar – reamintim că procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile în privința celor doi:

  •  să nu părăsească teritoriul țării;

  •  să nu comunice cu martorii din dosar și să nu se apropie de aceștia (Anchetatorii susțin că Ovidiu Palcu ar fi administratorul de fapt atât al Balastierei Horia, cât și a firmei Nolio Restaurant).

  Dacă prima obligație nu a fost încălcată, nu același lucru s-ar putea spune și despre a doua.

  De ce? Pentru că în ziarul domnului Palcu, Glasul Aradului, a apărut un articol în care, nici mai mult, nici mai puțin, jurnaliștii apropiați în mod clar de domnul Palcu publică niște nume despre care spun că sunt martori denunțători în dosar.

  De altfel, numele martorilor din dosar au fost făcute cunoscute în cadrul a două articole apărute în publicația deținută de omul de afaceri Ovidiu Palcu, unul dintre ele având titlul „Încep să apară dovezi cu adevărații vinovați în dosarul «Balastierei de la Horia»”. Practic, avem de-a face cu o comunicare de la distanță, în care vorbește Ovidiu Palcu, iar ceilalți, chiar martori, nu au decât să asculte.

  În articolele din ziarul omului de afaceri se susține faptul că „numiții” (vinovați – din punctul de vedere al jurnaliștilor de la glsa.ro) sunt martori denunțători, când, în fapt, potrivit informațiilor pe care le deținem, sunt doar martori. Adică nu și denunțători. Se insinuează astfel că omul de afaceri a fost eliberat după ce procurorul de caz a decis „în urma analizării tuturor probelor” (citește aici și aici) că nu ar avea probe destule să îl rețină.

  Tot bombă… Palcu și Ene sunt suspecți în dosar

  Totodată, Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă remis în data de 6 aprilie că Ovidiu Palcu și Alexandru Ene sunt suspecți în acest dosar.

  De aceea, pe baza unor informații pe care le deținem, se analizează foarte atent următorul aspect: anume că prin minimalizarea faptelor de care sunt acuzați cei doi – Ovidiu Palcu și Alexandru Ene – și crearea impresiei că nu există probe în dosar, se poate vorbi despre o influențare a martorilor, lucru de altfel interzis de procuror, prin impunerea obligațiilor venite la pachet odată cu măsura controlului judiciar.

   

  Citește și: Ce măsuri au dispus magistrații în cazul dosarului Ovidiu Palcu

  Citește și: Agenția pentru Protecția Mediului Arad: „Nu am autorizat excavările pe terenul de lângă Balastiera de la Horia”

  Citește și: Palcu, balastiera și elicopterul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Statu de drepti din rromanica (ca sa nu mai zic din arad), inclusiv procuroarea pe care o laudati voi in articolele trecute sunt fie p-o mana cu palcu fie nu ii duce capu…Este evident ca totu e un mare fas si va scapa. Toata lumea din urbea asta de rahat stia ca palcu si-a dat foc la baraca anu trecut ca sa scape de documente contabile, numai voi si statul de drepti sunteti surprinsi. Trist…

   +1 voturi
   +1
   -1
  2. Este in Sebiș un om necăjit…dar respectuos, are o căruță mica trasa de un măgăruș. Practic administratorul din acte este un om necăjit…care mai tot timpul plimba prin Sebiș un măgăruș la propriu. Asta este marele suspect…marele administrator de balastiere. Săracul pun pariu că nici nu știe cum a ajuns mare patron in acte. Bineînțeles că Palcu la „ajutat….” prin acțiuni caritabile de mare valoare…

   +5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.