marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update 6Ce măsuri au dispus magistrații în cazul dosarului Ovidiu Palcu

  de Alin Olteanu, Mihai Todoca | 6 aprilie 2023, 8:03 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  14

  Titlu inițial: Percheziții la domiciliul omului de afaceri Ovidiu Palcu, la firma acestuia, Inteco Holding, în Arad, la Sebiș și în alte 3 locații. Ce spun procurorii

  Ofițerii Serviciului de Combatere a Criminalității Economice din IPJ Arad descind în această dimineață la domiciliul omului de afaceri Ovidiu Palcu și la sediul firmei acestuia, Inteco Holding, pentru documentarea (probabil finală) unui dosar de evaziune fiscală. Din informațiile pe care le deținem, Ovidiu Palcu este bănuit că ar fi săvârșit acte, prin intermediul unui interpus, prin care statul ar fi fost prejudiciat cu mai multe milioane de lei.

  În același timp, polițiștii percheziționează și domiciliul unui bărbat din Sebiș, cel care este administrator „sub acoperire” al societății care deține o balastieră pe drumul Horia-Șiria, balastieră despre care se știe că este, chiar dacă nu în acte – cum spuneam – a lui Ovidiu Palcu.

  Citește și : Cine l-a „făcut” pe milionarul Ovidiu Palcu?

  Palcu

  Reamintim că, în 26 iulie 2022, Special Arad a publicat o știre referitoare la un incendiu care s-a produs la un container – în care se aflau documente și calculatoare- aflat în incinta balastierei de la Horia. Atunci, în 2022, chiar omul de afaceri ne declara, practic recunoscând că se află în spatele acestei afaceri, că: S-a aprins o gheretă acolo în spate. Nu erau documente în ea. S-a întâmplat azi noapte pe la 4. A adormit paznicul, le-a fost frică doar de motorina și benzina din apropiere. Au fost ceva calculatoare, dar mai vechi”.

  Citește mai multe aici: Containerul cu calculatoare și alte documente de la balastiera omului de afaceri Ovidiu Palcu a ars marți dimineață „lângă” paznici

  Istoria cu Inteco Holding este… lungă

  Special Arad a scris de mai multe ori despre Ovidiu Palcu, în calitate de patron al Inteco Holding și al ziarului Glasul Aradului, acesta neezitând să ne spună, chiar jignindu-ne uneori, cât de corect este și cum ne permitem să abordăm subiecte care îl privesc.

  Ultimul despre care am scris îl puteți citi aici: Bătaie în biroul patronului Inteco Holding, Ovidiu Palcu. Un partener de afaceri care-și cerea banii munciți a fost „călcat pe cap”

  UPDATE 1: IPJ informează cu privire la perchezițiile care-l vizează pe Ovidiu Palcu

  Comunicat. În această dimineață, 6 aprilie 2023, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Arad, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, efectuează 6 percheziții.

  Activitățile sunt desfășurate la sediul și punctele de lucru ale unei societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și desfășurarea de activități miniere fără permis sau licență.

  Prejudiciul cauzat este estimat la aproximativ 4.000.000 de lei.

  Activitățile se desfășoară cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

  Citește și: O dulce îmbrățișare a „betoanelor armate” pe drumul istoric Dieci-Dezna – o lucrare „magistrală și epocală” Inteco Holding & Palcu, plătită de noi toți prin CJ Arad

  UPDATE 2: Ce spune Parchetul despre dosarul Ovidiu Palcu

  Comunicat. La nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad se desfăşoară cercetări penale faţă de reprezentanţii legali ai unei societăţi comerciale, cu privire la comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, executare de activități miniere fără permis sau licență de concesiune, executare de lucrări pe ape sau care au legătură cu apele fără avizul de gospodărire, încălcarea obligaţiilor de desfiinţare a lucrărilor şi aducerea terenului la starea iniţială.

  Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că în perioada 2020-2021 suspecţii au exploatat 1.094.394 tone agregate minerale fără a deţine permis, autorizație de mediu, respectiv aviz sau autorizaţie de gospodărire a apelor, de pe un teren aflat în extravilanul loc.Horia, com.Vladimirescu, jud.Arad, agregate minerale care au fost ulterior comercializate, omiţându-se evidenţierea în actele contabile ori în alte documente a operaţiunilor comerciale sau a veniturilor astfel realizate, creându-se bugetului de stat un prejudiciu de 3.027.638 lei, la care se adaugă un prejudiciu rezultat din neplata redevenţelor, în sumă de 167.995, 958 euro.

  În cauză organele de cercetare penală din cadrul IPJ ARAD-SERVICIUL DE INVESTIGARE A CRIMINATĂŢII ECONOMICE au administrat un probatoriu complex, au desfăşurat un număr de 6 percheziţii domiciliare, activităţile de urmărire penală fiind sprijinite de UTAI Timişoara-BIROUL DE ANALIZĂ A INFORMAŢIILOR ARAD, SERVICIUL OPERAŢIUNI SPECIALE ARAD, SERVICIUL ACŢIUNI SPECIALE ARAD.

  UPDATE 3 – Ce „spune” Ovidiu Palcu în ziarul pe care îl deține, Glasul Aradului

  „Denunțătorii Emanuel Suciu și Valentin Sîrbu au întocmit un denunț în cadrul exploatării minerale din zona Balastierei Horia, în sensul că s-ar fi exploatat ilegal balast.
  Din acte reiese însă cât se poate de clar că terenul de lângă Balastiera de la Horia dispune atât de autorizație de Mediu, cât și de permis de exploatare.
  După ce terenul a devenit însă proprietatea lui Suciu Emanuel, denunțătorul, în aceeași persoană, a exploatat ilegal, iar apoi a acoperit locul cu moloz.
  Trebuie spus că inițial, terenul i-a aparținut lui Sîrbu Valentin, după care a fost vândut lui Suciu Emanuel. În perioada în care proprietar era Sîrbu, s-au făcut, de asemenea, excavări de balast.
  În concluzie, din terenul de lângă balastiera de la Horia s-a excavat balast atât în perioada lui Sîrbu Valentin, cât și în perioada în care a fost deținut de Suciu Emanuel.
  Terenul de lângă balastieră i-a aparținut inițial lui Teodor Palcu, fratele lui Ovidiu Palcu. Terenul a fost vândut lui Sîrbu Valentin, care, după cum am mai precizat, l-a vândut ulterior lui Suciu Emanuel.
  Intenția ultimilor doi cumpărători a fost aceea de a exploata balast și de a acoperi locul cu moloz.”

  UPDATE 4

  Ovidiu Palcu a fost reținut pentru 24 de ore de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad. Aceeași măsură a fost luată și pe numele unui bărbat – Alexandru Dănuț Ene – administratorul „sub acoperire” al societății care deține balastiera de pe drumul Horia-Șiria. Cei doi vor fi conduși în această seară în arestul IPJ Caraș-Severin, unde își vor petrece noaptea. Cel mai probabil, mâine, pe numele celor doi se va propune luarea unei măsuri preventive.

  Revenim cu amănunte.

  UPDATE 5 IPJ Arad:

  În urma perchezițiilor desfășurate astăzi, 6 aprilie, de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au fost ridicate bunuri și documente cu valoare probatorie. În urma audierilor, au fost reținuți doi bărbați, de 47 și 72 de ani. Activitățile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și Unității Centrale de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române. Perchezițiile au fost desfășurate împreună cu polițiștii Serviciului Criminalistic și Serviciului pentru Acțiuni Speciale – I.P.J. Arad.

  UPDATE 6:

  Judecătorii au dispus măsura controlului judiciar pe un termen de 60 de zile în cazul celor doi inculpați. Este vorba de omul de afaceri, Ovidiu Palcu, și Ene Alexandru.

   

  •  Citește și: Palcu, balastiera și elicopterul • Special Arad · ultimele știri din Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nu permite dl Cionca să se întâmple nimic rău. E doar o furtună într-un pahar cu apă.
   Apar telefoanele de la patronii Aradului(fa.Falcă+vestitul socru) și procurorii vor sfârsii prin ași cere scuze!
   Sub acoperământul dl președinte al CJA nimic rău nu li se poate întâmpla generoșilor sponsori ai PNL!

   Au mai fost descinderi spectaculoase si la DSP Arad,si atât. Dl Timis si toti cei care au încasat leafa în pandemie(vezi transferul facut de CCJA catre DSP)nefăcând nimic,în afara risipei din banul public,nu au pățit nimic,

   +33 voturi
   +1
   -1
  2. Parchetul Arad e format din procurori ori corupți, ori incompetenți ori fricoși. Pute Aradul a corupție pe toate părțile dar procurorii de la Arad se ocupă cu mizilicuri. Uitați-vă că nimic nu se mișcă pe corupție. Nimic.
   Asta cu Palcu de acum o fi scăpat de vigilența prim-procurorului Cosmin Macașoiu, că îi dădea clasare din prima.
   Cine-i procuroarea care și-a permis să îl aresteze pe Palcu, una din mânuțele drepte ale traNvaiului ?

   +1 voturi
   +1
   -1
  3. NU POT SĂ CRED CE PUTEȚI SPUNE ! DECI TATĂL CERESC ÎNCURAJEAZĂ EXCROCII ȘI HOȚII.
   PĂI SĂ FURE DE LA DUMNEAVOASTRĂ DOAMNĂ, CĂ CE FURĂ DE LA STATUL ROMÂN FURĂ DE LA TOȚI, INCLUSIV DE LA MINE ȘI EU NU SUNT DE ACORD!
   BINE CĂ MERGEȚI LA BISERICĂ ! AȘA VĂ ÎNDEAMNĂ ACOLO ? SĂ FURAȚI? SĂ FIȚI ILEGALIȘTI? EXCROCI ? MAI PUȚIN ȘI GĂSIȚI MOTIVARE, ARGUMENTE ȘI PENTRU CRIMĂ ! ORIBIL ÎN CE SOCIETATE TRĂIM !

   +6 voturi
   +1
   -1
  4. Deci Tatăl Ceresc aprobă furtul ….. Să mă anunțați dacă aprobă și preavcurvia că mă înrolez și eu în confesiunea voastră.

   Palcu e Robin Hood modern. Doar că nu fură de la bogați ci de la satul român, de la noi toți !

   Bune predici aveți acolo! Ce confesiune ??????????

   +8 voturi
   +1
   -1
  5. Care este porunca a opta, doamna Rahela?

   Porunca a opta este: “Sa nu furi” (les. 20, 15).

   Ce opreste aceasta porunca?

   Aceasta porunca opreste luarea sau insusirea pe nedrept a bunurilor straine. Impotriva acestei porunci se pacatuieste prin:

   1) Luarea pe ascuns a lucrurilor straine (furt);

   2) Luarea cu sila si pe fata a lucrurilor altuia (pradare);

   3) Luarea bunurilor straine prin mijloace viclene (inselaciune), de pilda prin falsificare de acte, cumparare cu bani falsi, vanzarea cu masuri mincinoase, delapidare;

   4) Vanzarea celor trebuitoare traiului cu preturi de doua sau mai multe ori mai mari (specula);

   5) Luarea de dobanda mare (camatarie);

   6) Oprirea platii cuvenite lucratorilor;

   7) Luarea de bani pentru lucruri pe care cineva este indatorat de slujba sa sa le faca, sau pentru a le face altfel de cum cere legea (mita);

   8) Neintoarcerea lucrului luat cu imprumut;

   9) Neimplinirea datoriei cerute de slujba pe care o are cineva, adica primirea unei plati fara a munci;

   10) Trairea din cersetorie, atunci cand cineva poate sa-si castige hrana prin munca;

   11) Insusirea lucrurilor inchinate lui Dumnezeu sau lasate prin daruri si testamente Bisericii (sacrilegiu);

   12) Vanzarea si cumpararea pe bani a harului sfintitor, adica cumpararea cu bani, si nu dobandirea prin vrednicie, a puterii de a savarsi slujbe bisericesti (simonie).

   Este furtul un pacat greu?

   Da, furtul este un pacat greu, fiindca loveste in datoria de a fi drepti si a iubi pe aproapele nostru. Sfantul Apostol Pavel il numara printre pacatele care il lipsesc pe faptuitor de imparatia lui Dumnezeu (I Cor. 6, 10). Deci, datoria crestinului este sa-si castige cele de trebuinta numai prin munca cinstita si nicidecum sa-si insuseasca pe nedrept lucrurile straine.

   +3 voturi
   +1
   -1
  6. Sfântul Petru cu cheia la gât

   Stimate domn,nu vă obosiți să demonstrați ceea ce este evident.Cu riscul de a supăra comunitatea protestantă din Arad,dar foarte mulți dintre ei,penticostali,baptiști sau adventiști fiind,fac pe lupii moraliști,în ciuda faptului că pot fi acuzați de ipocrizie,aroganță,materialism ,ș.a.m.d.Exemplul edificator,fratele Falcă.Un exponent al corectitudinii și moralității întâlnite în rândurile oamenilor „aleși „(a nu se-nțelege că fac referire la evrei)

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.