joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Bolnav de COVID-19, un preot a fost cu Iordanul în casele oamenilor. Preoteasa fusese internată la spital cu aceeași boală

  de - | 13 ianuarie 2022, 9:02 AM | Naţional

  0

  Autoritățile sanitare din județul Cluj au declanșat o anchetă epidemiologică pentru a se stabili cu cine a intrat în contact preotul ortodox din localitatea Sânnicoară, care este infectat cu Covid 19. De la începutul anului, preotul ortodox a umbla cu „Iordanul”, obicei care presupune stropirea caselor cu apă sfințită, informează Foaia Transilvană.

  Prefectul de Cluj, Tașnadi Szilard a declarat sursei citate că inspectorii sanitari încearcă să afle numărul de persoane cu care preotul a intrat în contact în această perioadă. Soția preotului din Sânnicoară, a fost și ea confirmată cu Covid 19, și a fost externată din spital marți, 11 ianuarie 2022.

  „Oricum, la casele vizitate, atât preotul cât și cei care îl însoțeau pe părinte au purtat mască, au păstrat distanța și nu au intrat în case. Duminica (09.01) s-a testat și părintele, iar după primirea rezultatului s-a izolat la domiciliu”, ne-a relatat prefectul Tașnadi.

  Oamenii susțin că preotul a intrat în casele lor, unde a efectuat ritualul religios al stropirii acestora cu apă sfințită.

  „Părintele, care este iubit de locuitori, a avut un comportament de neînțeles. Simptomele nu au apărut așa de pe o zi pe alta, iar doamna preoteasă nu degeaba a fost internată în spital. Dacă a fost internată a avut ceva simptome. La mine în casă a fost, a intrat, a oficiat ritualul religios și chiar ne-a întrebat dacă suntem de acord să sărutăm Sfânta Cruce, cerere cu care noi am fost de acord. Ce să spună și prefectul că nu și-ar pune în cap Biserica Ortodoxă”, a spus un locuitor.

  sursa: stiripesurse.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.