sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Bogdan Aurescu: „Nu se pune problema ca românii să fie speriați, să se teamă de o eventuală extindere a conflictului cu implicarea României”

  de Special Arad | 7 martie 2022, 11:43 PM | Naţional

  0

  România și românii nu sunt în pericol și nu trebuie să se teamă de o eventuală extindere a conflictului din Ucraina cu implicarea României, spune ministrul român de externe, după declarații cu iz de amenințare venite în ultimele zile de la Moscova.

  Avertismentul pe care Ministerul Apărării rus l-a transmis la adresa României este complet neîntemeiat, a declarat luni, la Europa FM, șeful diplomației române, Bogdan Aurescu.

  Orice ţară care îşi pune la dispoziţia Ucrainei aerodromurile pentru atacuri asupra Rusiei poate fi considerată că a intrat în conflict, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării rus, Igor Konaşenkov, care a nominalizat, în context, România.

  Aproape toate avioanele regimului de la Kiev au fost distruse. În același timp, suntem conștienți de avioanele de luptă ucrainene care au zburat în România și în alte țări din apropierea graniței.

  Avertizăm că folosirea rețelei de aerodromuri a acestor țări pentru aeronave militare ucrainene și utilizarea lor ulterioară împotriva forțelor armate ruse poate fi considerată drept o implicare a acestor state în conflictul armat”, a spus Igor Konașenkov.

  Suntem stat membru al Alianței Nord-Atlantice, beneficiem de cele mai ample și solide garanții de securitate pe care le putem avea. Este cea mai solidă garanție de securitate pe care o avem din toată istoria noastră, iar Alianța Nord-Atlantică este cea mai puternică alianță politico-militară din istorie.Deci nu se pune în niciun fel problema ca românii să fie speriați, să se teamă de o eventuală extindere a conflictului cu implicarea României”, a declarat ministrul român de externe, întrebat dacă românii sunt în pericol.

  Asta nu înseamnă că nu ne implicăm la rândul nostru, alături de celelalte state membre ale Uniunii Europene, ale NATO, pentru a încerca să stopăm acest conflict, această agresiune ilegală, cu încălcarea flagrantă a normelor de drept internațional, a suveranităţii și integrităţii teritoriale ale Ucrainei”, a adăugat Bogdan Aurescu.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.