vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Aproximativ 100 de scoțieni s-au înscris ca să lupte împotriva Rusiei

  de Special Arad | 4 martie 2022, 9:46 AM | Internaţional

  0

  (foto: fotografie cu rol ilustrativ)

  Un număr estimat de 100 de persoane din Scoţia s-au înscris pentru a sprijini lupta împotriva invaziei lui Vladimir Putin în Ucraina, potrivit unor surse oficiale, citate joi de DPA.

  Cifra a fost anunţată de Consulatul Ucrainei cu sediul la Edinburgh. Anunţul a fost făcut după ce preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a chemat străinii „să se alăture apărării securităţii în Europa”, în timp ce Rusia îşi intensifică atacurile asupra marilor oraşe din ţară.

  Zelenski a ridicat temporar obligaţia pentru vize de intrare pentru orice străin ce doreşte să se alăture Legiunii Internaţionale de Apărare a Ucrainei şi luptei împotriva invaziei militare a lui Putin. Prim-ministrul Scoţiei, Nicola Sturgeon, a declarat miercuri că orice scoţian care doreşte să lupte ar trebui „să se gândească cu atenţie la ceea ce putem face în sprijinul Ucrainei, ceva care de fapt să fie util şi semnificativ”.

  Ea a spus că nu va încuraja oamenii fără experienţă militară sau antrenament să meargă în Ucraina.

  „Nu sunt sigură că aceasta ar fi cea mai bună modalitate de a ajuta Ucraina în acest moment special„, a adăugat ea.

  Un fost soldat scoţian, Joe Stirling, a declarat pentru BBC World în această săptămână că plănuieşte să călătorească vineri în Ucraina. Stirling, care a servit anterior în Irak, a spus: „Oamenii au nevoie de ajutor. Lăsând la o parte ţările şi naţionalităţile, oamenii îi ajută pe alţi oameni. Dacă aş fi zidar, m-aş duce şi aş construi spitale. Dacă aş fi medic, m-aş duce să acord oamenilor primul ajutor. Se întâmplă doar că sunt soldat, aşa că mă duc la luptă”, a mai spus el.

  Ministrul britanic de externe, Liz Truss, şi-a exprimat anterior sprijinul „absolut” pentru cetăţenii britanici care aleg să meargă în Ucraina pentru a ajuta la lupta împotriva invaziei. Dar, ca răspuns la comentariile ei, secretarul apărării, Ben Wallace, le-a cerut britanicilor să nu se ducă în Ucraina pentru a se alătura luptei, declarând că situaţia „foarte periculoasă” ar putea duce la uciderea lor.

  Sursă stiripesurse.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.