vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Biden spune că SUA va apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO, dar nu va interveni în Ucraina. O astfel de confruntare ar înseamna Al Treilea Război Mondial

  de - | 12 martie 2022, 3:48 PM | Internaţional

  1

  (foto: captură video YouTube / Los Angeles Times)

  O confruntare directă între forţele americane şi ruse în conflictul din Ucraina trebuie evitată întrucât ar putea conduce la un Al Treilea Război Mondial, a spus preşedintele Statelor Unite Joe Biden, citat sâmbătă de agenţia DPA și Digi24.

  „Vreau să fiu clar: vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO, fiecare centimetru, inclusiv membrii NATO la granița cu Rusia”, a spus Biden la un eveniment al Partidului Democrat în Philadelphia.

  „Ideea e că dacă vom trimite echipamente ofensive și vom avea avioane, tancuri și trenuri care merg cu piloți și echipaje americane… asta s-ar numi Al Treilea Război Mondial. Şi este ceva ce trebuie să ne străduim să prevenim. De acord, dacă răspundem, este Al Treilea Război Mondial, dar avem o obligație sacră pe teritoriul NATO… deși nu vom lupta cel de-al treilea război mondial în Ucraina”, a spus Președintele SUA, Joe Biden, citat de agenția de presă Reuters.

  „Putin este un agresor. Putin este agresorul. Și Putin trebuie să plătească un preț”, a spus Biden la Casa Albă, menționând că a vorbit anterior prin telefon cu președintele ucrainean Vladimir Zelenski.

  Potrivit agenției de presă din Rusia Interfax, discursul lui Biden despre pericolul unui al Treilea Război Mondial este o încercare de a juca cu nervii, „Rusia nu escaladează situația”, a spus viceministrul rus de externe Serghei Riabkov. „Nu luăm niciun pas, verbal, sub formă de declarații, indiferent, care ar putea fi privite ca o escaladare, nu există nimic din toate acestea”, a spus Ryabkov sâmbătă la emisiunea Big Game pe postul TV Pervîi Kanal (Channel One).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.