duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Încă un pas pentru cartierul „inimă” al ARED, cu blocuri de până la 10 etaje, pe Calea Aurel Vlaicu

  de Raluca Medeleanu | 12 aprilie 2023, 3:56 PM | Business | Știri Arad

  0

  imagine cu rol ilustrativ (simulare din proiectul din 2020)

  Primăria Arad a publicat un proiect de hotărâre prin care aflăm că ARED și-a actualizat proiectul de extindere a blocurilor din zona dintre stadionul UTA și Atrium Mall. Proiectul este practic o modificare a unia deja existent, aprobat în 2020, prin care dezvoltatorul imobiliar dorește o zonă rezidențială în formă de „inimă”.

  Noua documentație de urbanism a fost aprobată în luna martie 2023, iar consilierii locali vor supune la vot și proiectul de hotărâre ce prevede Planul Urbanistic Zonal, respectiv Regulamentul Local de Urbanism pentru blocurile care vor fi ca o continuare în spatele blocurilor ARED deja existente pe terenul fostei fabrici IMAR și în spatele centrului comercial AFI Europe.

  Parcelele pe care vor fi construite noile blocuri sunt pe un teren de 13 hectare. Din avizul de oportunitate aflăm că imobilele vor fi de un etaj (plus mansardă), 8 și 10 etaje și vor avea atât locuințe colective, cât și zonă de comerț și garaje.

  În mijlocul viitoarei zone de blocuri ar urma să fie un spațiu verde (în schițe figurează inclusiv un teren de sport în acest loc). Noul ansamblu rezidențial va avea noi drumuri de acces și un sens giratoriu mic în interior.

  Cartier înconjurat de panouri antifonice

  Conform raportului emis ]n 2023 de Direcția Construcții din cadrul Primăriei Arad, dezvoltatorul imobiliar va avea obligația să amplaseze panouri antifonice, antivibrație și a vegetației înalte pe toată limita de proprietate „pentru evitarea pe viitor a unor inconveniențe de coabitare între viitorii proprietari” și cei deja existenți.

  Accesul pe proprietate principal se va face dinspre Calea Aurel Vlaicu, iar cel secundar de pe 6 Vânători.

  blocuri noi ared 10 etaje

  PUZ-ul actualizat a fost întocmit tot de către firma MODULAR SRL din municipiul Arad, care s-a ocupat și de întocmirea celui aprobat în 2020 (detalii AICI).

  Proiectul încă mai poate suferi modificări

  Documentaţia este la ora actuală la transparență decizională, astfel că poate fi consultată pe pagina de internet a Primăriei Arad, accesând acest link, sau direct la sediul Primăriei Arad, la Serviciul Relaţii cu Publicul, camera 5, luni, marți, miercuri între orele 08:30 – 15:30, joi între orele 08:30 – 17:30, vineri între orele 08:30 – 14:00. Proiectul de act normativ se poate obţine în copie, pe bază de cerere depusă la Serviciul Relaţii cu Publicul al instituţiei.

  Propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus procedurii de transparenţă decizională se pot depune până la data de 23 04 2023 prin formularul online disponibil pe pagina de internet a instituţiei, la acest link, ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail: [email protected] sau prin poştă, pe adresa Primăriei Municipiului Arad, Bulevardul Revoluţiei, nr. 75.

  După perioada de propuneri, proiectul va fi supus la vot într-o viitoare ședință de Consiliu Local Municipal unde trebuie să obțină aprobarea consilierilor și abia apoi pot începe demersurile pentru începerea propriu-zisă a lucrărilor.

   

  Citește și:

  •  ARED a cumpărat o parte din terenul fostei fabrici IMAR. Ce planuri au dezvoltatorii? • Special Arad · ultimele știri din Arad

  •  ARED se extinde: Cartier în formă de „inimă”, cu 2300 de apartamente și de locuri de parcare, dar și un parc cu locuri pentru joacă, sport și evenimente culturale • Special Arad · ultimele știri din AradSpecial Arad · ultimele știri din Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.