miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  ARED a cumpărat o parte din terenul fostei fabrici IMAR. Ce planuri au dezvoltatorii?

  de Raluca Medeleanu | 6 noiembrie 2018, 12:02 PM | Business | Recomandările editorilor | Știri Arad

  5

  Terenul pe care a fost cândva fabrica IMAR trece printr-un adevărat joc de ping pong financiar, de ani de zile, fiind pasat de la un proprietar la altul. De ieri, 5 noiembrie, o parte din teren are ca nou proprietar pe dezvoltatorul imobiliar ARED.

  În 2007 s-a demolat fabrica, iar de atunci terenul a trecut dintr-o posesie în alta, ținta fiind mereu ridicarea unui nou centru comercial. Mai întâi a aparținut dezvoltatorilor Africa Israel Investments, apoi AFI Europe România, ca pe urmă să fie preluat de Complex Rezidențial Arcade SRL, al cărui proiect de „centru comercial + complex rezidențial” a fost întocmit în 2016 chiar de firma soției primarului Gheorghe Falcă, Pro Arhitectura SRL. În cele din urmă, în septembrie 2017, Ziarul Financiar anunța că, din nou, AFI Europe ar fi preluat terenul și ar fi stabilit un termen limită pentru începerea construirii noului complex planificat pe spațiul de lângă Atrium Mall la Arad: anul 2018, lucru care, evident, nu a mai avut să înceapă.

  Dintr-un motiv sau altul, planurile celor de la AFI nu s-au mai materializat, drept urmare (în luna mai 2018) dezvoltatorii imobiliari au scos la vânzare terenul, pe atunci la suma de 17,2 milioane euro, însă nu s-a mai anunțat cumpărătorul.

  ARED a cumpărat doar o parte din teren

  Cele mai noi informații despre soarta întinsului teren vin chiar la începutul acestei săptămâni. Din informațiile noastre, luni, 5 noiembrie, partea vestică a terenului a fost preluată de către ARED (Arad Real Estate Developer), membru al grupului Alber Holding.

  Terenul nu a fost preluat de la AFI, ci ar fi fost cumpărat de la un fond de investiții din Belgia și se pare că intenția celor de la ARED este să construiască un complex rezidențial, ca prelungire a cartierului de blocuri din imediata vecinătate.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Nu neaparat, este o zona centrala, poti veni linistit si pe jos din multe zone ale orasului. In plus de asta Aradul are nevoie si de birouri de tip „clasa A” care nu au ce cauta la periferie.
    Centrul istoric trebuie sa fie pietonal, trebuie redat oamenilor.

    +22 voturi
    +1
    -1
  1. Era mai ok daca dezvoltatorul era altul, am văzut in alte orașe cartiere noi făcute după un plan bine stabilit, ăștia de la ared le înghesuie si arata exact ca cele comuniste, cu alei înguste, unul după altul, fara niciun spatiu verde. Cred ca era mai fain daca ar fi fost si un centru comercial in fata, si blocurile in spate. Din punctul meu de vedere ared nu e ceva premium. Pe ei ii interesează doar banii, nu si calitatea si mai ales arhitectura zonei.

   +9 voturi
   +1
   -1
   • Exact de un centru comercial duce lipsa Aradul.
    Avem doua mall-uri din care unul este GOL.
    Nu sunt destule, chiar vis-a-vis s-a mai deschis unul.
    Cine sa lucreze in el?
    Cea mai buna optiune este ca dezvoltatorul sa faca un parc pe cel putin o treime din suprafata terenului, dar pentru ca parcul nu aduce profit este clar ca nu se fa investi in asa ceva.

    +1 voturi
    +1
    -1
  2. Încurcați rău terenurile de pe fosta platforma IMAR. Cei de la Ared au cumpărat terenul celor de la Complex rezidențial Aracade. AFI are o alta înțelegere pentru terenul ei, însă nu s-a modificat nimic in acte. Va rog nu dezinfomati opinia publica pana nu va informați temeinic

   +5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.