vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Biblioteca Județeană anunță o nouă ediție a Festivalului „Très Court”… dar nu la Bibliotecă

  de Tomck@t | 5 iunie 2020, 11:41 AM | Cultură | Film

  0

  Festivalul de foarte scurt metraj „Très Court” continuă, chiar și în aceste condiții dificile. Cea de-a XXII-a ediție a evenimentului „Très Court” se va derula din 5 până în 14 iunie 2020, cu ajutorul structurilor culturale din 20 de țări. Ca în fiecare an, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol“ Arad este organizator local al evenimentului, numai că, dată fiind situația prin care trecem, ediția din acest an va fi una exclusiv online.

  În România, festivalul este coordonat de Institutul Francez din România, cu susținerea Orange, în parteneriat cu Organizația Internațională a Francofoniei. Alături de Institutele Franceze din Cluj-Napoca, București, Iași și Timișoara, festivalul este susținut de instituții și asociații din Oradea, Baia Mare, Râșnov, Pitești, Zalău, Arad și Bistrița.

  Modalitatea inedită de prezentare a „Très Court” din acest an, una excepțională și gratuită, le va permite spectatorilor din lumea întreagă, fie că sunt liberi sau în izolare, să descopere 120 de filme noi, foarte concise, dar pline de talent.

  Între 5 și 14 iunie, organizatorii ne dau întâlnire pe www.trescourt.com, unde filmele de maxim 4 minute vor fi grupate în secțiuni. Filmele competiției internaționale din acest an vorbesc cu umor, dar și cu sensibilitate, despre singurătate și incertitudine, despre ecologie și pericolul încălzirii globale, despre îndrăgostiri, despărțiri și relații virtuale.

  Nu mai puțin interesante sunt însă și celelalte secțiuni tematice: Paroles de femmes – filme feminine și feministe, Familiale – selecția pentru copiii, selecția franceză sau selecția de filme decadente Trash & Glam, prezentată pentru prima dată publicului român.

  Veți avea nevoie de o parolă

  Pentru a viziona filmele festivalului, cu subtitrare în limba română și alte 6 limbi, intrați între 5 și 14 iunie pe https://trescourt.com/fr/arad, și folositi codul TC-ARAD.

  Ca în fiecare an, la sfârșitul vizionării, spectatorii vor putea vota cele trei filme preferate din Competiția internațională. Premiul internațional al publicului va fi acordat filmului care a obținut cele mai multe voturi din întreaga lume.

  Această ediție online a festivalului „Très Court” din luna iunie va fi completată în toamnă, în intervalul 7–17 noiembrie, de o proiecție specială în săli a competiției românești și a unei selecții Best Of 2020 a festivalului. Pentru mai multe informații, consultați https://trescourt.com/ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.