„Biblioteca ambulantă” de pe Cozia. Gunoiul unora e comoara altora

  de Raluca Medeleanu | 5 aprilie 2021, 5:05 PM | Recomandările editorilor | Strada

  4

  O fată alege o carte din „biblioteca ambulantă”

  „Gunoiul unora e comoara altora” e o zicală de la englezi. Nu am auzit să existe și în limba română, dar ea se potrivește perfect pentru a descrie teancurile de cărți care și-au făcut apariția pe strada Cozia din municipiu.

  Primăvară fiind, cineva probabil și-a făcut ordine prin casă și a considerat că nu mai are nevoie, sau poate nu mai are loc pentru cărțile pe care le-a așezat într-un geamantan și le-a lăsat „spre adopție”, la liber, direct în stradă. Pe altele, din păcate, le-a pus direct în pubela de reciclare, printre cutii de mâncare la pachet.

  Unele sunt în limba română, altele în limba maghiară. Unele sunt ficțiune, altele mărturii istorice ale unor regimuri apuse… Trecătorii nu au ignorat însă teancurile de cărți și au început să aleagă cele care le-au stârnit interes. Sperăm ca ele să fie adoptate repede, căci mâine se anunță vreme ploioasă.

  Reamintim celor care au cărți de care nu mai au nevoie că acestea pot fi oferite ca donație la Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol” sau pot fi duse la anticariatele din oraș.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. In alte tari, mai civilizate, unii oameni au construit mici dulapioare cu raft(uri), le-au montat in fata casei lor, si au pus cateva carti in ele. Din aceste mici biblioteci, poti imprumuta o carte, o citesti, si o aduci inapoi. Poti si pune o carte doua in ea, nici o problema. Recomand

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.