„Bătălia” și simbioza tradițiilor îndepărtate, la Arad. Daci vs. romani, Jiu-Jitsu vs. muzică populară, toate la un loc, la Festivalul „East Meets West” | Foto + Video

  de [email protected] | 29 septembrie 2019, 6:38 PM | Cultură | Sport | Topic special

  0

  Vineri, sâmbătă și duminică, pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor s-a desfășurat (și încă se desfășoară, la ora publicării acestui articol) Festivalul „East Meets West – Japan Meets Dacia”, organizat de Hanshi Pavel Milovan și al său Club Sportiv „Seishi Budo” Arad.

  Evenimentul face parte din Stagiul de pregătire tehnică a școlii arădene de Jiu-Jitsu, care a ajuns în acest an la cea de-a șaptea ediție. Practicanții de Jiu-Jitsu din Arad au avut astfel onoarea de a învăța în aceste zile tactici de luptă și autoapărare de la O-Sensei Alexey Kunin din SUA, Soke Yuri Smirnov din Rusia, Sensei Lee Murayama și Sensei Marie Tanaka din Japonia – invitații speciali ai festivalului.

  În timpul zilei, de la ora 16 până seara, festivalul a adus în fața Casei de Cultură a Sindicatelor lupte demonstrative între luptători romani și dacici de la Asociația Culturală Tomis – filiala Arad „Getae Ziridavae”, dar și demonstrații de Jiu Jitsu, Karate și Kung Fu pe tatami din fața scenei.

  Nu au lipsit de la festival standurile de artă culinară și un stand de caligrafie chinezească, precum și o expoziție de artă handmade cu specific dacic. De la ora 19, spectatorii au avut parte de spectacole folclorice românești oferite de către ansambluri din județul Arad, prezentatoarea fiind Nicoleta Pavel de la TV / Radio Arad.

  •  Citește și Sensei Lee Murayama, protagonistul filmului „Ultimul Samurai”, și Marie Tanaka, în dialog cu Special Arad | Video

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.