sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Baroul Arad se alătură campaniei „Avocați pentru refugiați”. Se caută translatori de ucraineană și rusă

  de Special Arad | 2 martie 2022, 2:16 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Baroul Arad, membru al Uniunii Naționale a Barourilor din România(UNBR), aduce la cunoștință demararea la nivel național a proiectului „Avocați pentru refugiați”, o campanie a UNBR de asistență juridică și umanitară pentru refugiații din Ucraina.

  În cadrul acestei campanii s-a lansat „Ghidul privind regimul juridic al refugiaților ucraineni în România”, cuprinzând informații privind:
  – Condițiile de trecere a frontierei către România;
  – Statutul de refugiat/protecție subsidiară și cererea de azil;
  – Drepturile și obligațiile persoanelor care solicită azil;
  – Regimul solicitanților de azil minori;
  – Alte persoane care beneficiază de protecție;

  Totodată Uniunea Națională a Barourilor din România pune la dispoziție un tel verde la care, cei interesați, pot apela pentru informațiile relevante, urmând a fi consiliați de către avocații voluntari înscriși în proiect.

  Solidar cu persoanele refugiate, Baroul Arad a înființat un grup de lucru propriu, menit a veni în sprijinul nevoilor acestora, în sensul celor arătate mai sus. Mai multe informații pe site-ul Baroului Arad http://baroularad.ro.

  „Solicităm pe această cale sprijinul în a identifica translatori de limba rusă/ucraineană, respectiv de a ne comunica disponibilitatea lor de a intermedia comunicarea în consultații juridice/proceduri judiciare urgente, precum și datele acestora de contact, urmând ca în caz de nevoie sa apelăm imediat la serviciile acestora”, transmite Baroul Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.