marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Porți deschise la Tribunalul Arad cu ocazia Zilei Europene a Justiției Civile

  de Ioana Costaș | 30 octombrie 2023, 11:12 AM | Știri Arad

  0

  (foto: Tribunalul Arad)

  Tribunalul Arad împreună cu Judecătoria Arad, în colaborare cu Baroul Arad, au organizat, vineri, 27 octombrie, „Ziua Porţilor Deschise”, cu prilejul Zilei Europene a Justiţiei Civile.

  „Ziua Europeană a Justiţiei Civile este celebrată în întreaga Europă în fiecare an, la data de 25 octombrie, începând cu anul 2003, la iniţiativa Consiliului Europei şi a Uniunii Europene, cu scopul de a aduce în atenţia publicului european a modului de funcţionare a organelor judiciare”, au explicat reprezentanții Tribunalului Arad.

  Cele două instituţii au primit peste 100 de persoane care şi-au manifestat interesul de a cunoaşte modul de funcţionare a sistemului judiciar. Principalii vizitatori au fost elevi de la Liceul Naţional de Informatică Arad, aceştia fiind însoţiti de cadre didactice.

  Vizitatorilor le-au fost oferite informaţii referitoare la organizarea sistemului judiciar din România, profesiile juridice, circuitul unui dosar şi etapele procesuale până la soluţionarea unei cauze.

  „Această manifestare are ca scop aprofundarea cunoştinţelor cetăţenilor despre modul de funcţionare a justiţiei şi stabilirea unor relaţii de încredere între cei care înfăptuiesc justiţia şi justiţiabili”, au punctat organizatorii evenimentului.

  Citește și: „Ziua Porţilor Deschise” la Tribunalul Arad · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.