Bărbatul declarat decedat din greșeală de un spital din țară a murit

  de Special Arad | 18 September 2021, 7:30 PM | Naţional

  0

  Pacientul declarat decedat din greşeală de Spitalul Judeţean Craiova a murit vineri seara.

  Bărbatul de 78 de ani era internat la terapie intensivă de mai bine de două săptămâni. El fusese declarat decedat duminica trecută, dintr-o eroare a unității medicale.

  Conform Digi24, atunci familia a fost anunţată să vină să îi ridice trupul neînsufleţit. Ba chiar a primit şi certificatul de deces. Lucrurile au mers atât de departe, încât familia pacientului s-a pregătit inclusiv de înmormântare. La morgă, a găsit, însă, cadavrul unui alt bărbat. Rudele au avut o surpriză în momentul în care au mers la ATI pentru a cere socoteală medicilor. Acolo au dat şi peste ruda lor care era în continuare în stare gravă.

  Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu. Acum, rudele pacientului declarat decedat de două ori într-o săptămână se pregătesc din nou de înmormântare.

  Spitalul a dat vina pe suprasolicitarea personalului din Terapie Intensivă când rudele pacientului au bătut la uși pentru a cere explicații.

  Acest incident este în urma suprasolicitării personalului din terapie intensivă. S-a declanșat o anchetă internă, vom vedea cine sunt vinovații și vom lua măsurile de rigoare”, a declarat Alice Dragoescu – șefa secției ATI de la Spitalul Judeţean Craiova.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.