vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Bărbatul din Arăneag, care și-a violat fiicele timp de 16 ani, trimis în judecată

  de Ioana Costaș | 11 iunie 2024, 2:38 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Parchetul de pe lângă Judecătoria Ineu l-a trimis în judecată pe bărbatul în vârstă de 48 de ani, din satul Arăneag, comuna Târnova, care și-a violat trei din cele cinci fiice timp de 16 ani. Imediat după ce fiica cea mare, în vârstă de 26 de ani acum, a dezvăluit coșmarul la care a fost supusă încă de când avea 9 ani, prin aceleași chinuri trecând și două dintre surorile ei mai mici, tatăl fetelor a fost arestat preventiv.

  Povestea groaznică a celor trei surori a ieșit la iveală în luna februarie a acestui an, când au decis să se adreseze autorităților. De atunci, tatăl lor se află după gratii.

  Cazul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ineu, care, în 7 iunie, a dispus trimiterea în judecată a bărbatului pentru săvârșirea a trei infracțiuni de viol – în formă continuată.

  Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că inculpatul, în perioada 2007 – 2023, în repetate rânduri, a întreținut raporturi sexuale, cu trei persoane vătămate minore, aflate în ocrotirea sa, prin constrângere fizică și psihică și profitând de imposibilitatea persoanelor vătămate minore de a se apăra sau de a-și exprima voința”, a transmis, astăzi, Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu.

  Violuri, amenințări cu moartea și bătăi crunte

  Niciun membru al familiei – cele trei fete abuzate mai au, pe lângă alte două surori, și cinci frați – nu a observat abuzurile la care erau supuse copilele. Mai mult de atât, nici fetele nu știau una de suferința celeilalte. Și asta pentru că tatăl lor avea grijă ca prin amenințări cu moartea și bătăi crunte să le determine să tacă.

  Tânăra vârstă de 26 de ani a povestit că tatăl ei o viola, ea leșina, iar când se trezea, bărbatul o viola în continuare. Când a început să aibă menstruație, tatăl ei o întreba în fiecare lună dacă i-a venit ciclul, de teama unei sarcini. Când a rămas însărcinată, la 14 ani, a fost bătută de tatăl ei cu bocancii în burtă, pentru a-i provoca avortul.

  Femeie în toată firea acum, tânăra de 26 de ani – care acum este căsătorită și are copii – nu a spus nimănui prin ce a trecut. Povestea surorilor a ieșit la iveală după ce fata în vârstă de 15 ani a mers la sora ei cea mare să doarmă. Așa au aflat una de cealaltă, prin ce a trecut fiecare.

  Din cauza coșmarului pe care îl trăia, fata de 15 ani a vrut să se sinucidă. S-a dus în spatele casei cu gândul să-și pună capăt zilelor, dar a văzut-o sora ei mai mare, în vârstă de 17 ani, și a întrebat-o de ce vrea să se sinucidă. Atunci a ieșit adevărul la iveală, fata de 15 ani aflând că și sora ei de 17 ani trăia același scenariu de groază, iar mai târziu, în acea zi, aveau să afle și despre sora lor mai mare, cea în vârstă de 26 de ani.

  Și Dumnezeu și Diavolul

  Cei 10 copii – cinci fete și cinci băieți – ai bărbatului nu erau lăsați să meargă la școală. Pentru o perioadă, cât au locuit în Anglia, copiii au frecventat școala – pentru că autoritățile de acolo nu s-au lăsat înduplecate, spre deosebire de cele din comuna Târnova. Frații au făcut legăturile și au spus că nu au fost lăsați să meargă la școală de teama aflării abuzurilor la care au fost supuse fetele. De altfel, copiilor nu le era permis să aibă nici prieteni și trăiau strict după regulile impuse de tată.

  Mama fetelor a susținut de la început că nu a știut nimic, că nu bănuia nimic pentru că soțul ei „făcea pe pocăitul”.

  Bărbatul a apărut în numeroase videoclipuri pe rețeaua de socializare Facebook în timp ce predica acasă. El s-a autointitulat pastor și ținea slujbe în locuință, pe care le transmitea pe rețelele de socializare. Mai mult de atât, tatăl abuzator a spus copiilor că el este Dumnezeu, dar și Diavolul. Bărbatul își aduna familia la masă și predica. Avea și câțiva adepți, însă autointitulatul pastor a devenit cunoscut în comunitate după ce a început să-și transmită live slujbele.

  bărbatul Dumnezeu abuzat fiicele

    Locul unde bărbatul își ținea predicile

  Citește și: Poveste de groază în satul Arăneag: și-a violat fiicele, iar pe una a lăsat-o însărcinată. Fata a făcut avort

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.