miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  ExclusivArma cu care s-a împușcat preotul de la Hășmaș provine din arsenalul consulului Italiei în Arad, Roberto Sperandio

  de Alin Olteanu | 17 mai 2018, 9:01 PM | Știri Arad | Topic special

  6

  Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ineu și polițiștii din aceeași localitate cercetează în continuare moartea preotului Pele Cucu, de la Parohia Hășmaș. Noi amănunte – confirmate pentru Special Arad – dau cazului o turnură aparte.

  Așa cum ați putut afla încă din titlu, arma cu care s-a împușcat preotul este una care provine din arsenalul consulului onorific al Italiei la Arad, Roberto Sperandio. Acestuia, în urmă cu zece luni i-a fost „spartă” casa. Hoții i-au furat arme, bijuterii, ceasuri, bani și un Kalașnikov de panoplie, cum Special Arad dezvăluia în exclusivitate în 3 iulie 2017.

  Iar întregul articol și mai multe ampnunte cu privire la spargerea casei consulului Sperandio puteți citi aici: Tun în casa consulului onorific al Italiei la Arad, Roberto Sperandio! Hoții au furat arme, bijuterii, ceasuri și un… Kalashnikov

  Ulterior, probabil că hoții au reușit să se descotorosească rapid de tot ceea ce au furat și, astfel, una dintre armele sustrase din casa consulului italian a fost mai mult ca sigur vândută. Sau, poate, cine știe?, oferită cadou.

  Din informațiile pe care le deținem, această armă a ajuns la preot via unul sau mai mulți cetățeni din zona Agrișu Mare-Arăneag-Drauț.

  Un al doilea amănunt care șochează este acela că preotul Cucu nu avea permis de port port armă. În momentul în care a fost găsit mort pe scaun, la pescăria dintre Tăgădău și Comănești, preotul avea arma respectivă lângă el și avea urme pe mână care dovedesc ca el a acționat. Vă dați seama că anchetatorii doresc să îl găsească pe cel de la care provine arma respectivă, mai ales că e vorba de o încălcare a legii. Și, din câte am reușit să aflăm, există chiar și un cerc restrâns de suspecți. Într-un fel am putea spune că  în acest moment anchetatorii au o problemă mai mare să afle modul exact în care arma a ajuns la preot, decât cauza morții, aproape sigur accidentală.

  Referitor la discuțiile conform căreia preotul s-ar fi împușcat intenționat, informație nu se verifică. Cei care susțin ca în arma de vânătoare se afla doar un singur cartuș și, în concluzie, că preotul și-ar fi băgat intenționat unul singur pe teavă, nu știu că de fapt era o armă care se încărca la fiecare tragere.

  Nu în ultimul rând, în ciuda zvonurilor de tip „gura lumii slobodă”, care dădeau ca sigure niște neînțelegeri între preot și soția sa, nici vorbă de așa ceva. Chiar în seara de dinaintea morții, preotul Cucu îi trimitea soției un mesaj prin care îi spunea acesteia că o iubește.

  Revenim cu amănunte de fiecare dată când vor obține unele noi.

   

  Foto: Imaginea are doar rol ilustrativ, nu este de la fața locului.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Sau poate italianul si-a inscenat spargerea, in spatele actiunii fiind o crima cu premeditare. Poate intre italian si preod exista o poveste de amor. N-ar fi nimic nou. Poate de aici si neintelegerile cu sotia. Preotul poate se simtea amenintat si si-a luat arma, anticipand actiunile iubitului :))

   --1 voturi
   +1
   -1
   • Dorina, ai ce au cu pestii. Vorba bancului, „You have an animal obsession”. Probabil esti una dintre cele care ar spune: „Ce ii trebuiau pesti? Nu mai bine infia cativa prunci?”.

    De ce, oare, te duce numai atat capul?

    +6 voturi
    +1
    -1
  2. Bai oameni buni, de când va pricepeți voi așa de bine la viața oamenilor?? De când sunteți Intr u toate știutori?? Acum azi ajuns la alt nivel, va pricepeți și mai bine la ce a simțit oamenii înainte de moarte și vă dați cu cărămidă in piaptănă că ASTA E ADEVARUL ! Mie unul mi milă de voi , de societatea în care trăim, plină de jeguri încrezuți care își dau cu părerea. D zeu o să facă dreptate și pentru preotul plecat… și Intr un final și pentru voi mari” judecători

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.