duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Bărbatul din Arăneag, care și-a abuzat fiicele, pretindea că face minuni. „Ne-a spus de multe ori că el este Dumnezeu, dar și Diavolul”

  de Ioana Costaș | 27 februarie 2024, 2:44 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  Locul unde predica bărbatul

  Bărbatul din satul Arăneag, comuna Târnova, care și-a abuzat fiicele ani de zile, pretindea că face minuni. El s-a autointitulat pastor și ținea slujbe în casă, dar și live pe rețelele de socializare. Mai mult de atât, tatăl abuzator a spus copiilor că el este Dumnezeu, dar și Diavolul. Bărbatul își aduna familia la masă și predica. Avea și câțiva adepți, însă autointitulatul pastor a devenit cunoscut după ce a început să-și transmită live slujbele.

  De multe ori făcea la noi acasă sau intra live și era de multe ori invitat la anumite biserici și se credea mare pastor. Pretindea că face și minuni și către noi a spus că el e și Dumnezeu. Ne-a spus de foarte multe ori că el e Dumnezeu și e și dracul în același timp. Mai demult așa spunea, că vindeca oameni și că îi făcea să primească Duhul Sfânt. Nu avea licență, studii, el ne spunea că a fost pus de Dumnezeu în slujba asta. Mergea el în biserici și îl cunoșteau oamenii ca fiind pastor. Stătea aici, în colțul mesei și intra live sau ne predica nouă, în familie chiar dacă nu știam cum ne abuzează și cum se comportă cu noi”, a povestit unul dintre cei cinci fii ai bărbatului.

  În vârstă de 20 de ani, fiul bărbatului spune că încă nu îi vine să creadă ce s-a întâmplat în familia sa: „Când am aflat nu mi-a venit să cred chestia asta. Când mă trezesc dimineața sper să fie un coșmar…”.

  Cum se ascundea bărbatul ca să nu fie prins

  Surorile sale i-au povestit unde aveau loc violurile și cum se ascundea bărbatul să nu fie prins.

  După câte am înțeles de nenumărate ori s-a întâmplat. Ori la pădure, ori între roșiile pe care le aveam plantate în spate, că acolo nu se vedea. Când noi eram în față, în casă, el mergea în spate și când noi eram în spate, el venea în față”, a povestit fratele fetelor abuzate.

  Cei 10 copii – cinci fete și cinci băieți – ai bărbatului nu erau lăsați să meargă la școală. Pentru o perioadă, cât au locuit în Anglia, copiii au frecventat școala pentru că autoritățile de acolo nu s-au lăsat înduplecate, spre deosebire de cele din comuna Târnova. Frații fac acum legăturile și spun că nu au fost lăsați să meargă la școală de teama aflării abuzurilor la care au fost supuse fetele. De altfel, copiilor nu le era permis să aibă nici prieteni și trăiau strict după regulile impuse de tată.

  Bărbatul s-a autointitulat pastor și a început să țină slujbe acasă după ce a vrut să devină membru al Bisericii Penticostale din Arăneag, însă cei de acolo au pus condiții.

  A vrut să se facă membru în biserică. Am mirosit că ceva nu e bine. Vă dați seama, un om care când vine la biserică, când nu vine, când își aduce copiii, când nu-i aduce. Și atunci pastorul nostru a făcut ședință, cu comitet, și m-au întrebat și pe mine și am pus numite condiții: stai în așteptare, noi îți facem foaie de membru, dar tu trebuie să aștepți până acceptăm noi. Nu i-a plăcut sistemul ăsta și a plecat. Am înțeles că avea la ei biserica lor formată în casă”, a declarat conducătorul de biserică din cadrul Bisericii Penticostale Arăneag.

  Celelalte două fete minore ale bărbatului, cele de 15 și 17 ani, vor fi supuse unui control medico-legal zilele următoare, pentru a se constata abuzurile.

  Bărbatul de 48 de ani a fost arestat preventiv pentru faptele sale și nu a contestat măsura preventivă luată de Judecătoria Ineu la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu.

  Citește și: Poveste de groază în satul Arăneag: și-a violat fiicele, iar pe una a lăsat-o însărcinată. Fata a făcut avort

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.